Chris Froome pajatas lahkelt kõigest, välja arvatud dopingust (1)

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chris Froome sai Giro d'Italia üheksandal etapil alles 23. koha ning võimalused üldvõitu püüda muutusid tillukesteks.
Chris Froome sai Giro d'Italia üheksandal etapil alles 23. koha ning võimalused üldvõitu püüda muutusid tillukesteks. Foto: Fotoreporter Sirotti Stefano/imago/Sirotti/Scanpix

Chris Froome pole harjunud olukorraga, kus ta on suure velotuuri esimese nädala järel paremusjärjestuses 11. kohal ning kaotab liidrile – antud juhul Simon Yatesile – kaks minutit ja 27 sekundit. Giro d’Italial aga Team Sky liider end pärast üheksandat etappi täpselt sellisest seisust avastas.

Võidulootused on muutunud ähmasteks, aga katkestamine pole Froome’i sõnul siiski päevakorras. «Velotuur pole veel isegi  poole peal ja minu motivatsioon pole kadunud. Jah, keha on saanud kõvasti piitsa. Pärast kukkumist (Froome kukkus avaetapiks soojendussõitu tehes – toim) pole enesetunne olnud hea. Parem külg valutab päris tugevalt ja balanssi pole, sest keha vasak pool teeb valu kompenseerimiseks palju rohkem tööd,» rääkis Froome eile Aadria mere rannikul Sky meeskonna hotellis ajakirjanikega vesteldes.

Eelmisel aastal nii Tour de France’i kui ka Vuelta võitnud britt startis Giro’le eesmärgiga küündida saavutuseni, mis olnud seni jalgrattaspordi ajaloos jõukohane vaid kahele mehele – võita vähemalt kolm järjestikust suurtuuri. Belglane Eddy Merckx noppis 1972-73 neli ja prantslane Bernard Hinault 1982-83 kolm järjestikust võitu. Tõsi, toona oli tuuride järjekord erinev (Vuelta sõideti mitte hilissuvel, vaid varakevadel, enne Giro’t).

Ent Froome rõhutas juba varakult, et prioriteet on tänavugi Tour de France ja mitte Giro’l avanev võimalus tõusta Merckxi ja Hinault’ kõrvale. Ning Giro ja Tour’i võitude kombineerimine on väga keeruline. Viimati suutis seda varalahkunud Marco Pantani 1998. aastal, ilmselt dopingu abiga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles