Jätkuvad piiririkkumised võivad põhjustada Saatse tee sulgemise (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoiatus "Saatse saapast" läbisõidul.
Hoiatus "Saatse saapast" läbisõidul. Foto: Arved Breidaks/Lõuna-Eesti Postimees

Hoolimata suurtest hoiatussiltidest ning keelumärkidest tuleb piirivalvel ikka veel tegeleda Eestit avastavate turistidega, kes ei suuda vastu panna kiusatusele pildistada end Saatse saapas Venemaa territooriumil ja halvemal juhul võib see lõppeda Saatse tee sulgemisega.

«Aga inimestele pakub atraktiivsust Vene Föderatsiooni piirimärk, mis on vahetult selle Saatse saapa tee ääres ja inimesed tulevad autodest välja, teevad fotosid, endale aru andmata, et sellega nad on juba toime pannud rikkumisi. Nii et siinkohal palun ma kõiki inimesi, kes te liigute seal, pidage kinni juhistest, mis on seal siltide peal,» rääkis Eesti piiriesindaja Eesti-Venemaa piiril Aimar Köss ERRile.

Läinud aastal tuvastati Saatse saapas kümmekond rikkumist, tänavu on saapas kinni peetud üks inimene. Kössi sõnul saadab selline järjepidev korrarikkumine välja sõnumi, justkui ei suudaks Eesti pool piiril korda tagada.

«Muidugi, ma siiralt loodan, et asjad ei jõua sellisesse staadiumi, kus naaberriigi ametivõimud võtavad vastu otsuse, mille kohaselt ei ole võimalik seda teed enam tulevikus kasutada, et me kindlasti omalt poolt rakendame kõik sellised meetmeid, et ei oleks rikkumisi antud lõigus,» rõhutas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles