Pariisi reformituuled ajavad Eesti idufirmad õitsele

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emmanuel Macron
Emmanuel Macron Foto: Jörg Schüler / imago/Jörg Schüler/Scanpix

Kui seni pole Eesti ettevõtjad Prantsuse turule eriti jõudnud, loovad uuendusmeelse presidendi Emmanuel Macroni plaanid meie IT-firmadele tõelise eldoraado.

Kui siiani on Prantsusmaa turg olnud Eesti ettevõtjatele kauge ja võõras, siis viimastel aastatel on julgemad asunud jääd murdma ning president Emmanuel Macroni kavandatav e-valitsus võib tuua kaasa IT-firmade kullapalaviku, vahendab Äripäev.

Taxify globaalse kommunikatsiooni juhi Marek Undi sõnul on Prantsusmaa e-lahenduste kasutajaskond juba piisavalt suur, et ükskõik millisele tehnoloogia-idufirmale huvi pakkuda. 

Prantsuse turu võimalused on ära tabanud ka nii nimetatud idufirmade börs Funderbeam, mis rihib klientidena kasvufirmasid ja nii institutsionaalseid kui ka jaeinvestoreid.

Kauplemisidu asutaja ja tegevjuht Kaidi Ruusalepp tahab turule sisenedes olla eeskujuks teistelegi Eesti innovatsiooniettevõtetele, kelle suhtes ollakse siiani vana­euroopalikult ettevaatlik. 

Loe lähemalt Äripäevast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles