Miks jõuavad Kanada läänerannikule inimjalad?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanada läänerannik.
Kanada läänerannik. Foto: Caro / Amir Fathi / Scanpix

Lääne-Kanadas on viimaste aastate jooksul korduvalt kaldale jõudnud kehast eraldunud inimjalad.

Sama juhtus ka eelmisel pühapäeval, mil Briti Columbia provintsis rannal jalutanud mees leidis palgihunnikust jala, koos selle otsas olnud saapaga. Võimud ei ütle kaldale uhutud inimjalgade kohta kuigi palju, aga tegu oli juba 14. jalaga, mis viimase kümnendi jooksul rannikult leitud.

14 jalast üheksa on tuvastatud. Ametnike sõnul kuulusid jalad kuuele erinevale inimesele ja pole alust arvata, et nad oleksid surnud vägivaldsel teel. Politsei usub, et jalad on pärit inimestelt, kes on sooritanud enesetapu või kogemata uppunud. «Pole alust arvata, et need juhtumid oleks omavahel kuidagi seotud,» ütlesid võimud detsembris CNNile.

Küsimus on aga selles, miks inimjalad kaldale jõuavad? Võimude hinnangul on põhjus ilmselt inimkeha lagunemise protsessis ning selles, et jalatsid kaitsevad jalgu mereelukate ja loodusjõudude eest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles