Meistrite liiga «Eesti-klubiga» liituv Pupart: põhikoosseisul oleks vist kergem eesti keeles suhtlema hakata

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keith Pupart (vasakul).
Keith Pupart (vasakul). Foto: Tairo Lutter

Eesti võrkpallikoondise pikaaegne nurgaründaja Keith Pupart on sõlminud lepingu Belgia meistri Maaseiki Nolikoga.

33-aastane Pupart alustab seega välismaal juba kümnendat hooaega. Saarlane, kes on Euroopa turul kõrges hinnas eelkõige tänu suurepärasele servi vastuvõtule ja mängulugemisele, on varasemalt mänginud ka Prantsusmaal ja Poolas.

Noliko jõudis tänavu Meistrite liigas põhiturniirile ja sealt edasi ka 12 parema hulka, kus kaotas kuldse geimiga Venemaa tippklubile Novosibirskile. 

Maaseikist on saanud viimastel aastatel üha rohkem Eesti-nägu klubi. Mullu oli meeskonnas vahetusmehe rollis diagonaalründaja Taavi Nõmmistu, tänavu mängis klubis aga põhirolli temporündaja Timo Tammemaa. Ja nüüd, uuest hooajast, on eeldatavasti põhikooormust Maaseikis kandmas nii lepingut pikendanud Tammemaa kui ka uued liikmed, temporündaja Andri Aganits ja Pupart.

Puparti karjäär:
2003-04 Tallinna Sylvester
2004-05 Audentes
2005-09 Tallinna Selver
2009-13 Rennes Volley (Prantsusmaa)
2013-15 Arago de Sete (Prantsusmaa)
2015-18 Lubini Cuprum (Poola)

Keith, mis sind lõpuks Maaseiki kasuks otsustama pani?

Ma pole kunagi Meistrite liigat mänginud, mistõttu see tundus väga huvitav väljakutse. Just Meistrite liiga tõttu valisingi Maaseiki.

Millistest klubidest sinu vastu veel huvi tunti?

Paar varianti oli Prantsusmaa kõrgliigast, lisaks tundis huvi üks Türgi liiga keskmik ja üks Türgi liiga tagumise otsa klubi.

Türklased vist meelitasid oma palganumbriga?

Seal on esimesed klubid rikkad. (Muigab.) Need meeskonnad, mis minu vastu huvi tundsid, nii suuri summasid ei paku, et silmad punni ajaks.

Oled mänginud välismaal kümme aastat ning tihti sattunud eestlastega samasse klubisse. Nii seegi kord. On see juhus?

Kuidagi on läinud nii tõesti, kuigi selle järgi pole ma kunagi klubi valinud, et eestlane ees juba oleks. Ausalt öeldes oli see mulle üllatus, et ka Aganits Maaseiki siirdub, kuigi kuulsin sellest tükk aega tagasi. See on puhas boonus, et kolmekesi samas klubis oleme.

Naljaga pooleks võib öelda, et põhikoosseisul oleks vist kergem omavahel eesti, mitte inglise keeles rääkima hakata. (Naerab.) Eks vaatame, kas õpetame teistele eesti keele selgeks või mitte.

Meeskonda juhendamist jätkab britt Joel Banks. Kas eestlaste meeskonda sattumine tähendab, et Banksil on Eesti võrkpalliga eriline side?

Treenerist ma ei teagi väga palju. Suhtlesin Tammemaaga ja tema ütles, et pidi hea treener olema. Mina ajasin asju agendi ja Maaseiki spordidirektoriga.

Ja Maaseik palkas su ikkagi kindlaks põhimeheks?

Jah, nii sain ma aru küll. Kui oleksin pingile toodud, siis poleks sellist otsust teinud.

Oled 33-aastane. Kui paar hooaega tagasi sinult küsisin, kuidas keha vastu peab, ütlesid, et vanus on vaid number. Kas tunned end olevat jätkuvalt parimas mängijaeas?

(Naerab.) Ptüi-ptüi-ptüi, tunnen end praegu küll nagu 25-aastane mängija. Lasen nii kaua edasi, kuni raud on kuum.

Kas suve pühendad täielikult perele?

Jah, elan pereelu ja vaatan vahelduseks, kuidas lapsed kasvavad. Klubi juurde lähen ilmselt augustis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles