Lõvitaltsutajaks saada soovinud neiust sirgub laevajuht

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eidi Oago sattus Tallinna tehnikaülikooli mereakadeemiasse laevajuhtimist õppima uitmõtte ajel.
Eidi Oago sattus Tallinna tehnikaülikooli mereakadeemiasse laevajuhtimist õppima uitmõtte ajel. Foto: Gelly Metsaveer

Pärnu-Jaagupi gümnaasiumi lõpetanud Libatse tüdruk Eidi Oago suundub sel suvel The Tall Ships Races’e (TSR) purjetamise avamereregatile, kus meeskonnaliikmena teeb kaasa etapi Tallinnast Saksamaale. Mullu osales Tallinna tehnikaülikooli mereakadeemia, kus Oago esimesel kursusel laevajuhtimist õpib, TSRil esimest korda ja võitis kohe oma võistlusklassis esikoha.

Alati sportlik neiu jõudis laevajuhtimise eriala juurde üsna juhuslikult ja päris noorena soovis neiu saada hoopis lõvitaltsutajaks. “Ise ei mäleta, mis unistused mul olid, aga ema on öelnud,” jutustab Oago­. “Ikka vaatad filme ja mõtled, et ­tahaks uurijaks või politseinikuks saada. Teha midagi, kus on palju seiklust – see on mulle alati meeldinud.”

Koolilapsena meeldis Oagole muude hobide kõrval mängida lauatennist ja teha tuletõrjesporti. “Tantsisin palju rahvatantsu ja laulsin. Käisime isegi tantsupeol,” meenutab ta ja lisab, et laulmises ta siiski väga hea ei olnud, mistõttu eelistas pigem koorilaulu. Rahvatantsu kõrvalt jõudis neiu käia show-tantsus ja kehalise kasvatuse tundides oli tema lemmik võrkpall. “Põhikooli ajal käisime kooliga võrkpallivõistlustelgi. Pärast hakkasid vastased tugevamaks minema ja siis oli tunne, et vist enam ei lähe,” räägib Oago.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles