Tammsaare pargi turuhoone varemeile kerkib paviljonkohvik (1)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeval, 16. mail sõlmivad Tallinna linn ja Lai 22 OÜ Pärnu mnt 3 kinnistule hoonestusõiguse seadmise lepingu.

Tammsaare parki kunagise turuhoone asemele paviljonkohviku rajamiseks sõlmitava lepingu allkirjastavad abilinnapea Eha Võrk ning hoonestaja esindaja Kaupo Kolsar.

Tammsaare pargis asuvatele turuhoone varemetele kerkib avaliku ja erasektori koostöös parki teenindav kohvik-paviljon. «Konkursi võitnud hoonestaja peab püstitama 2020. aasta alguseks kinnistule Tammsaare parki teenindava avaliku kohvik-restorani,» ütles Võrk. «Rajatav paviljon peab vastama pargi linnaruumilise lahenduse ideekonkursi võidutöö «Belle Epoque» alusel koostatud projektile.»

Peale toitlustusasutuse pidamise peab hoonestaja tagama ühe tualettruumi avaliku kasutuse ning eraldama ühe ruumi pargi korrashoiuks vajalike töövahendite hoidmiseks. Hoonestusõiguse tähtaeg on 50 aastat.

«Tammsaare pargi rekonstrueerimisega on Tallinna linn alustanud kogu linnasüdame ümberkujundamist nüüdisaegseks avatud linnaruumiks,» lisas Võrk.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles