Kuumalaine tõttu õitsevad koos toomingas ja sirel

Janno Zõbin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu on puhkenud tõeline õitemeri nii koduaedades kui ka metsikus looduses. Tartus Võru tänaval õitsevad korraga õunapuud ja sirelid
Tänavu on puhkenud tõeline õitemeri nii koduaedades kui ka metsikus looduses. Tartus Võru tänaval õitsevad korraga õunapuud ja sirelid Foto: Margus Ansu

Kuumalaine tulekuga on looduses puhkenud õitemeri. Tartus Võru tänava aedades õitsesid eile koos sirelid, õunapuud, kirsid, pirnid, ploomid ja toomingad. Siin-seal võis silmata ka õide läinud kastaneid ja pihlakaid. Kas tänavune kevad on kuidagi eriline, sest kõik iludused õitsevad ühel ajal?

«Midagi väga põrutavat siin pole. Ka näiteks 2010. aastal oli mai keskel selline õitemeri,» vastas ilmateenistuse peaspetsialist klimataloog Ain Kallis. 2010. aastal algas meil klimaatiline suvi 12., tänavu aga koguni 7. mail. Just varane kuumalaine on see, mille tõttu nii niidud kui ka koduaiad õitest lokkavad. Klimaatiline suvi tähendab ajavahemikku, mille jooksul jääb ööpäeva keskmine temperatuur mitme päeva vältel kõrgemale kui 13 kraadi.

Õiepidu botaanikaaias

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles