Putin nõuab Venemaa õhutõrje täiustamist (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhutõrjesüsteemid S-400.
Õhutõrjesüsteemid S-400. Foto: Sergei Karpukhin / Reuters/Scanpix

Vene president Vladimir Putin seadis relvatööstusele ülesande kiirendada lähikosmosesse ulatuva õhutõrjesüsteemi S-500 saritootmisse saatmist.

«Üks tähtis ülesanne on täiustada täppisrelvade ja nende kandjatega võitlemise vahendeid. Tuleb innukalt arendada ja suurendada õhutõrjetehnloogiate arvu. Jätkata kompleksi Pantsir tänapäevastamist ja kiirendada lähikosmosesse ulatuva õhutõrjesüsteemi S-500 saritootmisse saatmist,» ütles Putin eile relvastusnõupidamisel Sotšis, nõudes ettekannet tööst nendes suundades.

Praegu võetakse Vene vägede relvastusse õhutõrjesüsteemi S-400 Triumf.

Õhu- ja raketikaitsevägede ülem õhujõudude asejuhataja kindralleitnant Viktor Gumennõi ütles Interfaxile, et õhutõrjesüsteemi S-500 Prometei on oodata vägedesse 2020. aasta paiku. 

S-400 Triumf.
S-400 Triumf. Foto: Vitaliy Ankov / Sputnik/Scanpix

S-500 süsteem töötaks koos praegu teenistuses oleva S-400 süsteemiga. Pikemas plaanis soovitakse S-500 ja S-400 süsteemidega asendada vanemad S-300 süsteemid. 

Väidetavalt suudaks S-500 sihtmärki tabada rohkem kui 95 kilomeetri kõrguselt. Sellist suutlikkust pole ühelgi teisel õhutõrjesüsteemil. Samuti on väidetud, et süsteemiga oleks võimalik üheaegselt hävitada 10 ballistilist raketti. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles