TV3 ähvardab «Kuuuurija» saatelõigu pärast kriminaalmenetlus (22)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TV3.
TV3. Foto: Elmo Riig / Sakala

Telekanalit TV3 ähvardab «Kuuuurija» saate eetrikeeldu puudutava kohtumääruse eiramise eest sunniraha ning avaldus kriminaalmenetluse algatamiseks.

Harju maakohus tegi eelmise nädala esmaspäeval, 7. mail määruse, mis keelas kiropraktik Allan Oolot puudutava saatelõigu eetrisse mineku saates «Kuuuurija».

Kohtumäärus täitmisega tegeleb kohtutäitur Risto Sepp.

«Kohtumäärus saadeti täitmisele minule ning olen edastanud selle enne saate eetrisse minekut TV3le. Tegemist on kohtulahendiga, mida täiturid nimetavad kohustavat liiki lahendiks. Sääraste puhul peab üks pool kas toimingut taluma või ära hoidma, sõltuvalt määruse resolutsioonist. Kui kohustust ei täideta võib järgneda sunniraha ning avaldus kriminaalasja algatamiseks,» märkis Sepp.

Sepp lisas, et menetlus käib ja ta ei ole veel otsustanud, milliseid sanktsioone kohtumääruse täitmata jätmise eest rakendada.

Kiropraktik Allan Oolot puudutav saatelõik oli eetris esmaspäeval kell 20 alanud saates. Lust ütles Õhtulehele, et määrus tuli esmaspäeval, 14. mail umbes kella 11–12 vahel ning nii lühikese etteteatamisajaga ei ole võimalik eetrisse minevat materjali muuta.

Esimese ja teise astme kohtute avaliku teenistuse juht Janar Filippov ütles teisipäeval Postimehele et kohus tegi Allan Oolot puudutava saatelõigu kohta määruse juba 7. mail ehk nädal enne saate eetrisse minekut.

TV3 saate «Kuuuurija» juht Katrin Lust kirjutas sotsiaalmeedias, et kohus otsustas tõepoolest, et saatelõik Allan Oolost ei tohi eetrisse minna.

«Mul on väga hea advokaat, kes usub minusse ja minu töösse täielikult ja otsustas, et rahvas peab siiski seda saadet nägema. Kindlasti ei astunud me Eesti õigusruumist välja,» kirjutas Lust.

Kõnealune saatelõik arutles teemal, kas kiropraktik Allan Oolo on päris arst või mitte.

TV3 esindav EllexRaidla advokaadibüroo juhtivpartneri Ants Nõmper ütles teisipäeval, et tema hinnangul ei ole TV3 kohtu keeldu rikkunud.

«TV3 ei avaldanud «Kuuuurija» saates andmeid Oolo lahutusprotsessi ning laste ja vara jagamise kohta. Samuti ei olnud «Kuuuurija» saates kasutatud konfidentsiaalset patsientide informatsiooni. Saates näidatud patsiendid tulid ise «Kuuuurijale» oma lugu rääkima või kasutati internetis vabalt kättesaadavaid videoreportaaže nende ravist. Meie hinnangul ei riku saade kuidagi Allan Oolo õigusi. Siiski vaidlustasime selle keelu viivitamatult sellest teada saades,» rääkis Nõmper Elu24le.

Kommentaarid (22)
Copy
Tagasi üles