Giro üldliider kasvatas edu, Kangert kaotas üle üheksa minuti

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simon Yates.
Simon Yates. Foto: Fabio Ferrari/LaPresse / LAPRESSE

Itaalia velotuuri ehk Giro d’Italia 11. etapi võitis tuuri üldliider, Michelton-Scotti jalgrattur Simon Yates. Tegu oli Suurbritannia ratturile teise etapivõiduga käimasoleval Girol.

Britt edestas 156 kilomeetri pikkusel mägisel etapil teisena lõpetanud tiitlikaitsjat, Hollandi ratturit Tom Dumoulini (Team Sunweb) kahe ja kolmandaks jäänud itaallast David Formolod (Bora-Hansgrohe) viie sekundiga.

Ainsa eestlasena tuuril osalev Tanel Kangert (Astana) kaotas võitjale üheksa minutit ja kümme sekundit ning sai kirja 109. koha.

Yatesi edu üldarvestuses teisel kohal oleva Dumoulini ees kasvas 47-sekundiliseks. Kolmandat kohta hoiab prantslane Thibaut Pinot (Groupama-FDJ), kes kaotab Yatesile minuti ja nelja sekundiga.

Kangert paikneb 33-minutilise kaotuse juures 39. positsioonil. Parim Astana meeskonna liige on kaheksandal kohal asetsev hispaanlane Pello Bilbao, kes jääb Yatesist maha veidi vähem kui kolme minutiga.

Homme sõidetakse tasasel pinnal 214 kilomeetri pikkune etapp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles