USAs hoidis politseinik ära tõenäolise koolitulistamise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiautod keskkooli juures.
Politseiautod keskkooli juures. Foto: Rachel Rogers / AP

USA politseinik tulistas kolmapäeva hommikul Dixoni keskkooli juures relvastatud endist õpilast ja hoidis sellega tõenäoliselt ära järjekordse koolitulistamise, teatasid võimuesindajad.

Illinoisi osariigi kuberner Bruce Rauner ülistas politseiametniku Mark Dallase otsustavat tegutsemist.

"Ta päästis suure hulga elusid," kiitis ka Lee maakonnašerif John Simonton.

Viimastel andmetel oli tulistajaks 19-aastane kooli endine õpilane.

Politseiülema Steven Howelli kirjelduse kohaselt teatas kooli juurde määratud Dallas kella kaheksa ajal hommikul keskusele, et märkas relvastatud noormeest. Politseinik astus noorukile vastu võimla lähedal ja ajas teda taha. Kahtlusalune tulistas politseiniku pihta mitu lasku. Dallas avas vastutule ja haavas kurjategijat, kelle seejärel kinni pidas. Dallas ega keegi teine tulistamises vigastada ei saanud.

"Paljud asjad läksid täna väga õigesti, mis oleksid võinud kohutavalt valesti minna," tõdes Dixoni linnapea Liandro Arellano.

"Ma ei saaks ühegi politseiametniku üle rohkem uhkust tunda. Lasud kõlasid kooli koridorides ja tema tungis kartmatult edasi otse kahtlusaluse poole. Me oleme talle igavesti tänulikud tema teenistuse ja vapruse eest," ütles Howell enam kui 15 aastat Dixoni politseiametis töötanud veterani kohta.

Dixon asub Chicagost umbes 130 km kaugusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles