Galerii: hulljulged turistid teevad Hawaii vulkaaniga hoiatustest hoolimata pilte

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hawaiil purskab 1247 meetri kõrgune Kilauea vulkaan, mis paiskab vulkaanilist tuhka kuni 3600 meetri kõrgusele. Laavavoolude tõttu on hävinud tervelt 40 hoonet ning sajad inimesed on evakueerunud. See aga ei hoia tagasi turiste, kes võimsale loodusjõule võimalikult lähedale tahavad pääseda ja sellega pilte teha.

Laavat purskab vulkaan välja tervelt 20 erinevast kraatrist ja praost, mis näitab, et vulkaani juures olev maakoor pole kuigi paks, kirjutas Bild.de.

Kuigi vulkaan on hetkel reaalselt eluohtlik vaid 26 ruutkilomeetri raadiusel mäest, on vulkaaniline tuhk ohtlik ka kaugemal viibivatele inimestele. Seda seetõttu, et koos vulkaanilise tuhaga purskavad vulkaanist välja ka mürgised väävligaasid, mis on hingamisteedele kahjulikud.

Lisaks sellele hoiatavad geoloogid, et tulemas võib olla ka suurem ja ohtlikum purse. Nimelt võib gaaside kogunemisel tekkida Kilauea tipus suuremat sorti plahvatus, mis paiskaks õhku ohtlikes kogustes kivimassi ja tuhka. Samuti võivad mäenõlvad sellise plahvatuse järel alla libiseda.

Vaata hulljulgeid turiste lähemalt galeriist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles