Lääneranna vald ei andnud hooldekodu reformierakondlaste ettevõttele, vaid pani selle oksjonile

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihula hooldekodu.
Lihula hooldekodu. Foto: Urmas Luik

Lääneranna vald otsustas panna Lihula hooldekodu käitamislepingu enampakkumisele, vältimaks hilisemaid süüdistusi, et see on kellelegi maha sahkerdatud.

Seni on Lihula hooldekodu vastu suurt huvi näidanud Reformierakonnaga seotud Rain Rosimannuse ja Martin Kuke firma OÜ Südamekodud.

Hooldekodude kett Südamekodud võttis Lihula vallaga ühendust mullu suvel. Ettevõtte kaasomanik ja nõukogu esimees Kukk on Pärnu Postimehele öelnud, et praegu on Eestis hooldekodukohti puudu, mispärast nad näevad selles valdkonnas potentsiaali.

Südamekodud, millele kuulub veel kaks hooldekodu, on pidanud Lääneranna vallaga Lihula hooldekodu müügi suhtes mullu suvest läbirääkimisi, kuid tulemuseni pole jõudnud.

Firma esindajad on kinnitanud, et võivad olla huvitatud Lihula hooldekodusse investeerimisest. Idee järgi ostaks Südamekodud vallalt haldamisõiguse (hoonestusõigus, kinnisvara jääks omavalitsusele), investeeriks hooldekodu laiendamisse hinnanguliselt miljon eurot ja see tooks juurde pea 50 kohta klientidele, samuti looks Lihulas töökoha umbes 15 inimesele.

Lääneranna vallavolikogu esimehe Arno Peksari sõnutsi otsustas vald hooldekodu käitamisleping siiski enampakkumisele panna, et saada selle eest õige hind ja keegi ei saaks hiljem näpuga näidata, nagu vald oleks varaga sahkerdanud.

Peksari sõnade järgi ei ole ükski muu ettevõtja peale Südamekodude Lihula hooldekodu ostu vastu suurt huvi üles näidanud. “Kas neid tekib veel, selgub 4. juunil, mil kukub pakkumiste tähtaeg,” ütles vallavolikogu esimees. “Tavaliselt esitatakse pakkumised veidi enne tähtaega.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles