Uuring: venelased kardavad, et Süüriast saab alguse Kolmas maailmasõda (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA tiibrakett.
USA tiibrakett. Foto: Lt. j.g. Matthew Daniels / AP/Scanpix

Rohkem kui pool Venemaa Sõltumatu Levada Keskuse poolt läbiviidud uuringus osalenutest usub, et Süürias toimuv vastasseis Venemaa ja USA vahel võib panna alguse Kolmandale maailmasõjale.

Uuringus osalenutest 57 protsenti uskus, et Süüria konfliktist võib alguse saada Kolmas maailmasõda. Neist 41 protsenti väitis, et nad on mõneti mures võimaliku Kolmanda maailmasõja puhkemise üle ning 16 protsenti väitis, et nende jaoks on tegu suure hirmuga. Umbes 40 protsenti väitis, et nemad pole uue maailmasõja puhkemise osas murelikud.

Uuringus osales 1600 venelast 52 erinevast piirkonnast.

Eelmisel kuul korraldas USA koos Euroopa liitlastega õhurünnakud kolmele erinevale Süürias asuvale sihtmärgile. USA hinnangul toodeti nendes kohtades keemiarelvi. Tegu oli vastusega nädal aega varem Damaskuses aset leidnud väidetavale keemiarünnakule, mille korraldas diktaator Bashar al-Assad.

Liitlaste õhurünnakute järel otsiti Google' vahendusel rekordiliselt palju sõnu «Kolmas maailmasõda».

Eelmise uuringuga võrreldes on venelaste hirm Kolmanda maailmasõja alguse suhtes kasvanud umbes kümne protsendipunkti võrra. Viimati korraldati uue maailmasõja teemal uuring 2016. aasta oktoobris, mil umbes 48 protsenti vastanutest uskus, et sõda võib alguse saada.

Kolmanda maailmasõja kohta uuriti venelastelt ka 2014. aastal, mil Venemaa Ukrainat ründas. Siis uskus umbes 50 protsenti, et sündmused Ukrainas võivad uue maailmasõja algatada.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles