Riigigümnaasium ja linna põhikoolivõrgu korrastamine

Triin Varek
, Rakvere abilinnapea
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triin Varek.
Triin Varek. Foto: Erakogu

Samal teemal: Andres Pulver “Uue hoone ehitamise vastased kaitsesid Vabaduse platsi” (12. mai Virumaa Teatajas)

Rakvere linna olulisim prioriteet lähiaastatel on põhikoolivõrgu korrastamine ning linna lastele parimal tasemel põhihariduse ning õpikeskkonna tagamine. Riigigümnaasiumi ehitamise teema ümber on emotsioonid kaua õhus olnud, ja mida lähemale tuleb kuupäev (juuni, hiljemalt august) otsuse langetamiseks kooli tarvis eraldatava krundi või maja kohta, seda rohkem arvamusi tekib. Väga oluline on, et infot jagataks linnaelanikele korrektselt.

Virumaa Teataja 12. mai artiklis “Uue hoone ehitamise vastased kaitsesid Vabaduse platsi” esitatud Roman Kusma väide, et “planeeringus on ette nähtud hoone ehitamine just keset teed”, ei vasta tõele. Planeering võimaldab uue hoone paigutada krundi igasse punkti. See annab arhitektidele võimaluse hoone sisestrukturaalse skeemiga mängida ning leida parim lahendus nii hoone funktsionaalsest seisukohast kui ka linnaruumilisest paiknemisest tulenevalt. Riigi Kinnisvara AS korraldab arhitektuurikonkursi, kuhu laekuvaid töid hindab professionaalidest koosnev žürii. Hoone soovituslik suletud netopind on küll teada, aga ainuüksi selle järgi ei saa ehitusalust pinda määrata. Katusealused, räästad, kaetud terrassid on elemendid, mille pind arvestatakse ehitusaluse pinna juurde.

Seega võib reaalne hoone moodustada ainult mingi osa kogu ehitusalusest pinnast. Ja kui vaadata konkreetseid numbreid, siis on võimalik kolmekordse mahu paigutamisel kasutada ka ainult siseringi jäävat kolmnurka. Ka Riigi Kinnisvara AS ütles oma ettekandes 10. mail Kumus toimunud konverentsil “Muutuv kooliruum”, et korruse kõrguseks tuleks arvestada viis meetrit ning planeeringut ei peaks tegema liialt täpselt mahtu defineerides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles