Maalikunstnik Büttner ja graafik Rammul avavad ühisnäituse

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maalikunstnik Büttner ja graafik Rammul avavad ühisnäituse
Maalikunstnik Büttner ja graafik Rammul avavad ühisnäituse Foto: Plakat

Esmaspäeval, 21. mail kell 16 avatakse Tartu Linnaraamatukogu II korruse fuajees

maalikunstnik Ove Büttneri ja graafik Tiit Rammuli näitus «Kolmteist». Näitus kannab sellist pealkirja, sest ongi kahe kunstniku kolmeteiskümnes ühisnäitus, mida Tartu Linnaraamatukogus eksponeeritakse. Tööd toovad vaatajani hetki, mis on kunstnikke sel aastal loominguliselt inspireerinud. 

Tiit Rammul on valinud oma fototöötluste aineseks ehedaid visuaalseid elamusi pakkunud elulised hetked tärkavast loodusest kuni ostma kutsuva ajalehte pakitud burgerini. Ta on väärindanud neid arvutigraafiliselt filtrite abil, mis loovad illusiooni maalitehnilistest pastoossetest pintslitõmmetest. Tema tööd balansseerivad ilu ja iroonia piiril.

Ove Büttneri töid võib jagada kaheks: esiteks intensiivsed elurõõmsad värvikooslused, milles eri värvi taustale on tekitatud eri suurusega lühikeste pintslitõmmete ja värvilaikude harmoonia; teiseks ekspressiivsed, laia pintslitõmbega maalitud monokroomsusesse kalduvad tööd.

Ove Büttner (sünd 1959) on lõpetanud Eesti Riikliku Kunstiinstituudi tahvelmaali eriala 1989. aastal, alates 1990. aastast on ta Eesti Kunstnike Liidu liige. Ove Büttner on maalija, kes on uurinud ja praktiseerib erinevate ajastute maalitehnikaid.  Tema töid on eksponeeritud mitmel pool Eesti kunstigaleriides, aga ka välismaal.

Tiit Rammul (sünd 1964) on õppinud Tartu Kunstikoolis dekoraatori ja seejärel Eesti Riiklikus Kunstiinstituudis graafika eriala, mille lõpetas 1990. aastal. Ta on osalenud mitmetel näitustel, sh plakatinäitustel, peamiselt aga tegelenud raamatukujunduse ja kujundusgraafiliste teoste loomisega. Eesti Kujundugraafikute Liidu liige on Tiit Rammul alates 2006. aastast.

Näitust saab vaadata Tartu Linnaraamatukogu II ja III korruse fuajees 19. juunini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles