Putin kohtus Venemaal Assadiga (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bashar al-Assadi ja Vladimir Putini kohtumine Sotšis.
Bashar al-Assadi ja Vladimir Putini kohtumine Sotšis. Foto: Mihhail Klementjev/TASS/Scanpix

Venemaa president Vladimir Putin kohtus neljapäeval Venemaal Sotšis Süüria presidendi Bashar al-Assadiga, teatas Kreml.

«Täna leppisime kõnelustel kokku ühistegevustes, et võidelda terrorismiga ja terroristlike rühmitustega Süürias; tõstsime esile suurepärased tulemused, mille Süüria sõjavägi on selles vallas saavutanud ning jõudsime järelduseni, et täna on kuju võtnud soodsad lahendused poliitilise protsessi kiirendamiseks,» ütles Putin Kremli veebilehel avaldatud teates.

«Süüria president otsustas saata oma osa delegatsioonist moodustama põhiseaduslikku komiteed, mis peaks töötama Süüria põhiseaduse kallal,» lisas Putin.

«Venemaa tervitab seda Süüria presidendi otsust ning toetab teda igal moel, pidades täpsemalt silmas leppeid, milleni jõuti mitu kuud tagasi Sotšis Süüria Rahvakongressil,» ütles ta.

«Koos poliitilise protsessi kiirendamisega peame väga tähtsaks astuda vajalikud sammud Süüria majanduse taastamiseks ning tegelemaks pikalt vindunud keeruliste humanitaarküsimustega, mis tuleb lahendada.»

Putini sõnul on «järgmine eesmärk taastada Süüria majandus ja anda humanitaarabi inimestele, kes on leidnud end raskest olukorrast».

«Loodame ÜRO ja kõikide nende riikide toetusele, kes on huvitatud Süüria kriisi lahendamisest.»

Lisaks loodab Putin, et välisriigid hakkavad oma üksuseid Süüriast välja viima.

«Lähtume eeldusest, et arvestades Süüria sõjaväe märkimisväärseid võite ja edu terrorismiga võitlemisel, aktiivsema osa algust, poliitilise protsessi algust selle aktiivsemas etapis, viiakse välisväed Süüriast välja.»

Putin ja Assad kohtusid viimati detsembris Süürias Latakias asuvas Vene sõjabaasis.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles