Naiskodukaitsjad alustavad reedel koormusmatka

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti lipu päeva tähistamine. Naiskodukaitsjad.
Eesti lipu päeva tähistamine. Naiskodukaitsjad. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Reede hilisõhtul algab Järvamaal Naiskodukaitse koormusmatk, võitlejaid ootab ees 42 kilomeetri pikkune võistlusrada.

Reedel algavad ja pühapäevani kestval 22. Naiskodukaitse koormusmatkal kontrollitakse võistkondade võimet täita neile antud ülesandeid ning testitakse füüsilist vastupidavust ja Naiskodukaitse baasväljaõppel omandatud oskusi, edastas Kaitseliit.

Võistlusmatka kogupikkus on linnulennult 42 kilomeetrit. Neljaliikmelised võistkonnad peavad liikuma maastikul varjatult ning läbima kontrollpunkte, kus tuleb lahendada mitmesuguseid ülesandeid. Seejuures peavad võistkonnad kogu matka jooksul hakkama saama stardist kaasa võetud vahenditega ja liikuma ilma igasuguse kõrvalise abita.

Naiskodukaitse esinaise Airi Toominga sõnul annab koormusmatk võimaluse väljaõppes omandatud teadmisi ja oskusi rakendada ekstreemsetest tingimustes. «See loob osalejatele võimaluse tunnetada oma piire ning kogeda, et tegelikult suudetakse palju enam kui esialgu arvatakse,» ütles Tooming.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles