Lõkkealusele koha ettevalmistamine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Averto

Juba ammustest aegadest peale sõltus inimeste elu tule olemasolust. Tuli soojendas, kaitses külaelanikke metsloomade ja putukaparvede eest, näitas laevadele ja eksinud ränduritele teed, selle peal valmistati kehakinnitust ja tehakse seda ka tänapäeval. Ükski majapidamine, oli see koobas või wigwam, ei saanud hakkama ilma tuleta, isegi kuningalossid vajasid eksisteerimiseks ahju või kaminat. 

Tänapäeval, puhates oma sõpradega suvilas, võib tuld teha otse maapinnale või murule. Selline lahendus pole just kõige kehvem, kui jutt käib sõpradega koosviibimistest, kuid mugavat piknikuplatsi on lõkke ümber keeruline organiseerida, samuti põletab see ilusa muru koheselt ära! Pärast lõbusat meelelahutust, mis võib venida hilistesse öötundidesse, peab keegi ka lõkke söed ära kustutama või ära koristama.

Tuleasemed - lai valik erinevaid materjale, võimalikud erinevad komplektatsioonid

Foto: Averto
Foto: Averto

Läänemaades on mitmete aastate jooksul laialdast populaarsust kogunud tänavale paigaldatavad tulekolded, mis on valmistatud malmist, metallist, keraamikast või kivist. Erineva disainiga tuleasemed on saadaval erinevates hinnaklassides. Lisaks disaini mitmekesisusele on neid lihtne paigaldada.

Tuleasemeid võib täiendada erinevate komplekteeritavate detailidega - kaane ja restiga, millega saab tulel valmistada erinevaid maitsvaid roogasid või statiivi ja restiga, millega saab luua, lisaks kogunemiskohale, mõnusa piknikuala. Tuleasemega ei teki teil kunagi tuha ja söe koristamisel probleemi.

Tuleasemed aeda - praktilised ja dekoratiivsed

Foto: Averto
Foto: Averto

Tänu oma atraktiivsele disainile võivad aia ja terassile sobivad tuleasemed muutuda päevavalgel ilusaks aiakaunistuseks.

Tuleasemeid valmistatakse erineva kujuga, mida saab valida sõltuvalt maja disainist. Kuid lähtudes juurdepääsu ja hoolduse mugavusest on mõistlik valida ümara kujuga koldeid, mille läbimõõt jääb 80-110 cm vahemikku.

Tuleaseme seinad kaitsevad tuleleeki tuule eest, hoiavad sooja ja takistavad sädemete laiali lendamist.

Foto: Averto
Foto: Averto

Paigaldamisel tuleb välja arvestada lõkke- ja istekoha vaheline kaugus, et inimene oleks avatud leegist ohutusse kaugusesse, kuid tunneks ka tule meeldivat soojust.

Kuidas kiiresti lõket süüdata

Oluline on meeles pidada, et tarvis läheb kahte tüüpi küttepuid - süütamiseks ja leegi hoidmiseks.

Kiireks süütamiseks sobib kasetoht või peenikesed kuuseoksad - need sütivad koheselt. Süütamiseks sobivad pliiatsi jämedused ja 3 cm pikkused küttepuud.

Kui lõke on süüdatud on aeg lisada põhilised küttepuud, mis oleksid vähemalt 3 cm jämedad. Pikaks ja stabiilseks leegi hoidmiseks ei sobi kase- ja haavapuud, kuna nad põlevad liiga kiiresti ära.

Šašlõki valmistamisel ei soovita grillimeistrid kasutada männipuitu, kuna see eraldab tahma.

Foto: Averto

Nautige oma aias aastaringselt soojust Averto lõkkeasemega, pakkudes lähedastele palju enamat, kui nad arvata oskavad!

Osta ainult professionaalidelt! www.averto.ee

Copy
Tagasi üles