Galerii: Cardo Remmel saadetakse täna viimsele teekonnale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

11. mail surnud kunagine Pärnu linnavolikogu esimees ja mitme ettevõtte juhina töötanud Cardo Remmel saadetakse täna Tallinna Kaarli kirikus viimsele teekonnale. 

Võitluses vähiga alla jäänud ettevõtja Cardo Remmeli üheks suureks elutööks jääb kindlasti tänapäevase Saku õlletehase ülesehitamine.

Aasta oli 1987, kui Cardo Remmelist sai Saku õlletehase juht. Tollal oli tema ametinimetus küll Saku Eksperimentaalõlletehase peadirektor. Seejärel jätkas Remmel peadirektorina 1991. aastal loodud ühisettevõttes Saku Õlletehas ja 1995. aastast alates töötas ta juba Saku Õlletehase ASi juhatuse esimehena.

Pikapeale tulid siiski tüdimus ja ammendumine. 90ndatel õllekuninga maine omandanud Cardo Remmel lahkus 2005. aasta talvel Saku õlletehase juhi kohalt, jätkates siiski ettevõtte nõukogu liikmena. Juba varem, 2002. aasta suvel, oli ta maha müünud kõik oma Saku aktsiad.

Saku õlletehase juhi kohalt lahkumise järel suundus Remmel Pärnu abilinnapea toolile, kust ta aasta hiljem lahkus, kuid jäi Pärnuga seotuks elu lõpuni. Remmel pidas ka Pärnu linnavolikogu juhi ametit aastatel 2009–2011, astudes sellelt kohalt tagasi siis, kui temast sai taastusravikeskuse Estonia juht. Estonia spaa juhtimise aega iseloomustas Remmel ühes intervjuus Pärnu Postimehele nii: «Kui tavaline tööaeg inimesel on 40 tundi nädalas, siis mul läheb Estonias ikka tiba rohkem.»

Hiljem vedas Remmel endise mudaravila muutmist Hedon Spa’ks, olles ühtlasi ka selle ettevõtte juht. «Eesmärk on hoida kuurortlinna lippu kõrgel,» ütles Remmel 2014. aastal Postimehele uut luksuslikku spaad välja ehitades.

2008. aasta suvel avasid Cardo ja Kaja Remmel oma Pärnu koduvillas itaaliapärase pererestorani Si-Si, millele Äripäeva toidukriitik Heidi Vihma on andnud kümnest punktist kaheksa.

Cardo Remmel sai oma raskest haigusest teada nelja aasta eest. Pärast aastaid soolevähiga võitlemist halvenes Remmeli tervis pool aastat tagasi märgatavalt, seetõttu palus ta abi vähiravifondilt «Kingitud elu». Märtsis koguti Remmeli ravi jätkamiseks ööpäevaga 10 000 eurot, kuid haigus siiski ei taandunud.

Kolmapäeval, 9. mail sai Cardo Remmel 65-aastaseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles