Kaldre nullis Posti resultatiivse mängu ja vedas Rapla pronksile lähemale

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Kaldre (punases) ja Siim-Markus Post (valges).
Sven Kaldre (punases) ja Siim-Markus Post (valges). Foto: Mailiis Ollino

Rapla Avis Utilitas alistas korvpalli Eesti meistriliiga pronksiseeria kolmandas mängus koduväljakul Pärnu Sadama 90:79 ning asus kolme võiduni peetavat seeriat 2:1 juhtima.

Rapla jäi Timo Eichfussi tabavast kolmepunktiviskest mängu algul kaotusseisu, kuid läks peagi kohtumist juhtima, ei loovutanud kordagi eduseisu ja võitis avaveerandaja 26:19. Teisel veerandajal ei pidanud võõrustajad kaotusseisus mängima, kuid puhkepausile mindi 41:41 viigiseisus. 

Kolmanda veerandaja lõpus sai Rapla end hästi käima ja viimast veerandaega alustati 62:55 eduseisus, kuid Pärnu kolmanda veerandaja viimasel rünnakul sai kõva obaduse Rapla põhimängujuht Dominique Hawkins, kes seeria teisest mängust just vigastuse tõttu eemale jäi.

Hawkins jätkas viimasel veerandajal mängimist ja dikteeris Rapla rünnakut. Kogu mängu hoidis teisel pool väljakut Pärnu rünnakut Siim-Markus Post, kuid viimasel veerandajal jäi Pärnu Rapla rünnakute peatamisega hätta ja kaotas mängu 11 punktiga.

Kui üleplatsimeheks kerkis 27 punkti visanud, 11 lauapalli noppinud ja 5 korvisöötu jaganud Siim-Markus Post, siis pronksiseeria kolmanda mängu kangelane oli hoopis Sven Kaldre, kelle arvele kogunes 37 minutiga 21 punkti (kolmesed 6/12), 8 lauapalli, 5 resultatiivset söötu ja 5 vaheltlõiget.

«Täna liikus pall hoopis teistmoodi. Pallikaotuste arv oli väiksem ning üldjoontes olid mehed täna tublid. Nüüd tuleb keskenduda teisipäevaseks mänguks. Ma loodan, et Hawkins on rivis ja aitab meid selle mängu ära mängida,» rääkis Rapla peatreener Aivar Kuusmaa mängujärgses intervjuus TV6-le.

Kuusmaa lisas, et ilmselt jääb Gert Dorbek seeria neljandast mängust eemale, sest vigastas hüppeliigest. «Ma pigem arvan, et ta ei mängi. Pean sellega arvestama. Kui Gert ei mängi, siis liigutan Indrek Kajupanki võib-olla kolme peale ja pean kindlasti kasutama Kristjanit Devonte ja Bubalo vahetuseks. Mul on poolteist päeva aega nuputamiseks.»

Pärnu juhendaja Heiko Rannula polnud rahul kolmanda veerandajaga, kus Rapla oma teed läks. «Kui suurt pilti vaadata, siis oli nagu kõik eelmised mängud – kolmandal veerandajal tehti vahe sisse. Meie ei saa sellele loota, et nii kehva protsendiga võidame. Peame vaba- ja kaugviskeid paremini viskama,» sõnas Rannula TV6-le.

Seeria neljas mäng peetakse teisipäeval Pärnus ning vajadusel toimub viies mäng päev hiljem Raplas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles