Brasiilias tapeti politseihaarangu käigus seitse kurjategijat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõjaväepolitsei ja eriüksuslased Rio de Janeiro slummis.
Sõjaväepolitsei ja eriüksuslased Rio de Janeiro slummis. Foto: Mauro Pimentel / AFP

Brasiilia korraldas laupäeval suurhaarangu Rio de Janeiro slummides, mille käigus tapeti seitse inimest, kelle seas ka kurikuulus narkokurjategija Sergio Luiz da Silva, teatasid võimuesindajad.

Silva oli peale uimastikuritegude tagaotsitav ka 2016. aastal aset leidnud alaealise tüdruku grupivägistamisega seoses, mis vapustas kogu riiki. Vägistamises osales ligi 30 jõuguliiget.

"Praeguse seisuga on kinni võetud 22 kurjategijat ja seitse hukkus tulevahetuses politseiga," ütles sõjaväele allutatud politseijõudude eestkõneleja.

Brasiilia on kimpus vägivallalainega, mis sundis kaitseminister Raul Jungmanni kuulutama jaanuaris, et riigi "julgeolekusüsteem on katki".

Brasiilia kongress kiitis veebruaris heaks presidendi määruse sõjaväele täieliku kontrolli andmisest julgeolekuoperatsioonide üle Rio de Janeiro osariigis, et võidelda organiseeritud kuritegevusega. Sõjavägi tegutses juba varem Rio de Janeiro linna slummides ehk favelades, mis on suuresti kurjategijate kontrolli all, kuid presidendi korraldus andis sõjaväele volitused lüüa korda majja kogu osariigis.

Brasiilia sõjaväel on riigis suur autoriteet, kuid see on hoidnud pärast demokraatia taaskehtestamist kahe aastakümne pikkuse diktatuuri järel 1985. aastal poliitikast suuresti eemale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles