Video: Teppan Venno uuest ametist: kõik teavad, et tal on oma pikkuse kohta imeline puude

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Venno ja Renee Teppan.
Oliver Venno ja Renee Teppan. Foto: volley.ee

Eesti võrkpallikoondise ühe vaieldamatu liidri Oliver Venno debüüt nurgaründaja positsioonil kujunes edukaks: ta tõi Euroopa Kuldliiga võidumängus Slovakkia vastu 14 punkti (efektiivsus +8).

Seni nii koondises kui välisklubides vaid diagonaalina tegutsenud Venno, kelle kõrval katsid vastuvõtul suurema osa väljakust ära Robert Täht ja Rait Rikberg, sai slovakkide pallingutega kenasti hakkama. 210 sentimeetri pikkune Venno toimetas kümnest vastuvõtust seitse kenasti võrgu lähistele sidemängijale Andres Toobalile.

«Mina jäin väga rahule! Sain uuel kohal mängida, mugavustsoonist väljas. Kunagi noorteklassides mängisin ka nurgaründaja positsioonil. Täna tuli täitsa okeilt välja. Olen juba kolm nädalat koondises vastuvõtutrenni teinud ja pole hullu midagi. Meie plaan on ju ikkagi selline, et mina võtan vastu ainult need pallid, mis otse peale või õrnalt küljele tulevad. See pole väga raske,» sõnas Venno võrkpalliliidu usutluses.

«Pull oli! Ma ei arvanud, et ta jääb hätta, sest kõik teavad, et ta on oma pikkuse kohta imelise puutega mängija,» kiitis diagonaalründajana väljakul olnud Renee Teppan kaaslase esitust. «Seda oli imelik, aga lahe vaadata!»

Kui vastuvõtul (70%) ja rünnakul (72%) oleks patt Venno kallal nuriseda, siis servijoone taga oli tartlasel harukordselt kehv päev - 12 pallingust suisa 5 läksid võrku või auti.

Mis vahe on diagonaal- ja nurgaründajal? Diagonaalründaja ja nurgaründaja peamine vahe seisneb selles, et esimene keskendub puhtalt ründamisele, teine peab aga ka servi vastu võtma. Nurgaründajaks liigutas koondise peatreener Gheorghe Cretu 27-aastase Venno olude sunnil, sest mitmed meie selle positsiooni põhimehed - Keith Pupart, Martti Juhkami, Andrus Raadik ja Oliver Orav - jäid erinevatel põhjustel rahvusmeeskonnast välja.

Vaata videointervjuud, kus Venno ja Teppan räägivad nii eilsest mängust kui esimese uuest positsioonist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles