Tartusse tekkisid esimesed raamatupeatused

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatupeatuse silt kortermaja Nõva 13 seinal.
Raamatupeatuse silt kortermaja Nõva 13 seinal. Foto: Indrek Viil

Tartus alustati läinud nädalal siltide paigaldamist raamatutele, mis on seotud erinevate paikadega ja mängivad eesti kirjanduses olulist osa. Silte tekib üle kogu Eesti.

Nii näiteks võib edaspidi Tallinnas Mustamäel liikuja leida jälgi Mati Undi «Sügisballist». Tartus jällegi saab otsida A. H. Tammsaare «Tõest ja õigusest» tuntud härra Mauruse kooli või hoopis legendaarset Vaino Vahingu salongi. Viimane asus 1960. ja 1970. aastatel puidust elamu ühes korteris, nüüd on selle maja asemel aadressil Nõva 13 kortermaja, mis sai eelmisel nädalal asjakohase sildi.

Kokku paigaldatakse Eestis 100 silti Narvast Abrukani ja Naissaarelt Võmmorskini, raamatutega seotud peatusi saab teha nii linnatänaval kui ka metsarajal.

See kõik on Tartu linnaraamatukogu üleriigiline projekt «JutuPeatus». Lisaks siltidele valmis veebisait, kust saab kuulata katkendeid valitud raamatutest ja vaadata siltide asukoha kaarti. Soovi korral saab huviline kaardi põhjal ette võtta kirjandusliku matka läbi kogu Eestimaa.

Teoseid aitasid välja valida kirjandusteadlased ja -eksperdid eesotsas Tiit Aleksejevi, Peeter Helme ja Mart Velskeriga.

Projekti «JutuPeatus» avamine toimub Tartu kesklinnas 13. juunil selleks puhuks lavastatud etendusega, mis on kõigile huvilistele tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles