Noore kunsti oksjonil müüdi kallimad tööd enam kui tuhande euro eest

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oksjonit juhtis Reigo Kuivjõgi. Pildil paremal Marita Liivaku maal "Vibes".
Oksjonit juhtis Reigo Kuivjõgi. Pildil paremal Marita Liivaku maal "Vibes". Foto: Heikki Leis

Tartu noore kunsti seekordsel oksjonil müüdi 74-st enampakkumisel olnud tööst 60. Oksjon toimus samal ajal saalis ja osta.ee portaalis. Saalis tehtud pakkumistega osteti 20 tööd, osta.ee keskkonnas läks müügiks 40. Vähemalt 1000 euroga leidis ostja viis teost.

Tartu loomemajanduskeskuse teatel olid kallimad tööd Liisi Ördi „Fragment toidupoes" (1250 eurot) ja Edward von Lõnguse sinimustvalge lipp „Mahamüümine" (alghind 1 euro, müügihind 1111 eurot). 1000 euroga müüdi ka Edward von Lõnguse „Kanepisuitsetajad". Üle 1000-eurose hinnaga müüdi ka kunstnik Huupi „Coq Au Vin dans le miroir" ja Madli Lavini „Maastik. Meeleolu. Õhtu" (1051 eurot).

Tartu Loomemajanduskeskuse juhi Reigo Kuivjõgi sõnul oli seekordne oksjon huvitav sel põhjusel, et maalid ei teinud hinnarekordeid, kuid keskmine müüdud maali hind kasvas. „See tähendab, et vahed madalamate ja kallimate hindade vahel olid väikesed ja kõik teoseid müünud kunstnikud said väga hea tasu. Samuti ei domineerinud seekord Edward von Lõngus oma müügihindadega nii palju kui eelmistel kordade, mis aitas samuti hindadel ühtlustuda,“ täpsustas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles