Eksperiment Oliver Vennoga tõi Eestile Slovakkiast võidu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Venno (vasakul) sai mängus Slovakkiaga uues rollis kenasti hakkama.
Oliver Venno (vasakul) sai mängus Slovakkiaga uues rollis kenasti hakkama. Foto: cev.lu

VÕRKPALL. Eesti meeste võrkpallikoondis alustas Euroopa Kuldliigat võidukalt, võõrsil oldi 3:1 (25:22, 24:26, 25:19, 25:17) üle Slovakkia meeskonnast.

Kohtumise omapäraseim nüanss puudutas diagonaalründajat Oliver Vennot, keda Eesti peatreener Gheorghe Creţu otsustas kasutada nurgaründaja positsioonil. Kogenud mängija sai uudse olukorraga hästi hakkama – tema arvele kogunes 14 punkti (efektiivsus +8). Seni oli Venno nii koondises kui ka välisklubides tegutsenud ainult diagonaalründajana, kes erinevalt nurgaründajast vastuvõtuga tegelema ei pea. Venno, kelle kõrval katsid vastuvõtul suurema osa väljakust ära Robert Täht ja Rait Rikberg, sai aga slovakkide pallingutega kenasti hakkama, toimetades kümnest vastuvõtust seitse kenasti võrgu lähistele sidemängijale Andres Toobalile.

«Mina jäin väga rahule! Sain uuel kohal mängida, mugavustsoonist väljas. Kunagi noorteklassides mängisin ka nurgaründaja positsioonil. Täna tuli täitsa okeilt välja. Olen juba kolm nädalat koondises vastuvõtutrenni teinud ja pole hullu midagi. Meie plaan on ju ikkagi selline, et mina võtan vastu ainult need pallid, mis otse peale või õrnalt küljele tulevad. See pole väga raske,» sõnas Venno pärast mängu.

Nurgaründajaks liigutas Creţu 27-aastase Venno olude sunnil, sest mitu meie selle positsiooni mängijat – Keith Pupart, Martti Juhkami, Andrus Raadik ja Oliver Orav – jäi ühel või teisel põhjusel rahvusmeeskonnast välja.

Avo Keele juhendatud Läti koondis alistas Hõbeliiga avavoorus 3:1 Austria.

Eesti jätkab Kuldliigat kahe kodumänguga: kolmapäeval kell 20 võõrustatakse Rakveres Belgiat ja laupäeval Rootsit. Kõiki Eesti meeskonna mänge näitavad otsepildis Postimees ja Kanal 12.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles