Järelvaadatav: Tammeka ja Tulevik jätsid Lõuna-Eesti lahingus väravad löömata

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliiga 16. voorus tegid Tartu Tammeka ja Viljandi Tulevik 0:0 viigi. Ehkki Tammeka valdas rohkem palli ja mäng käis peamiselt Viljandi värava all, ei suutnud tartlased ühtegi palli vastase väravasse saata. MÄngu kõige ohtlikum võimalus oli seevastu Viljandil, kes jättis teisel poolajal lahendamata üks-üks olukorra. 

Liigatabelis on Tammeka jätkuvalt viiendal kohal, ent täna Paidest jagu saanud Narva Transist jäädakse maha juba seitsme punktiga. Paide on lähima jälitaja samas kaheksa punkti kaugusel. Tulevik on 12 punktiga seitsmendal tabelireal.

Tuleviku mängiv peatreener Sander Post sõnas, et raskest mängust saadud üks punkt rahuldab viljandlasi täielikult. «Mängisime viie kaitsjaga ja oma poole peal. Ma ei ütle, et midagi halvasti oleks – mängu parim võimalus tekkis ikkagi meie meeskonnal, ehkki Tartu oli palliga terve mängu. Punkte on viimasel ajal tulnud, rohkem kui hooaja alguses.»

Tammeka poolkaitsja Tauno Tekko oli seevastu pettunud: «Tahtsime ja pidime võitma selle mängu, aga läks nii. Püüdsime küll mängu kiireks ajada ja vabu tsoone otsida, aga Viljandi seisis kaitses tublisti ja väga palju häid võimalusi meil polnudki. Eelmises mängus püüdsid nad ise palliga rohkem mängida, siis oli meil hea kõrget pressi teha. Praegu mängivad nad konservatiivselt, aga ma ei heida seda neile muidugi ette. Vanasti olime ise niipidi, ju me pole sellise mängu murdmisega veel harjunud,» nentis Tekko.

Enne mängu:

Tammeka käis viimati väljakul möödunud teisipäeval, kui Narva Transile vannuti võõrsil alla 1:4. Tartlaste võiduta seeria on veninud suisa viiemänguliseks, sest viimasest viiest kohtumisest on võetud vaid kaks viigipunkti. Viimati maitsti võidurõõmu 20. aprillil, kui kodus alistati Pärnu Vaprus.

Viljandi võiduta seeria on hetkel kolmemänguline. Pärast suuri kaotusi Levadiale ja Narva Transile saadi reedel tabelisse juurde üks punkt juurde, kui kodus viigistati tänu mängiva peatreeneri Sander Posti 87. minuti väravale Paide Linnameeskonnaga 1:1.

Tänavune esimene omavaheline kohtumine Viljandis lõppes Tartu 2:0 võiduga, kui tabamused said kirja tänavusel hooajal säravad Kaspar Paur ja Tristan Koskor. Liigatabelis on Tartu 21 punktiga viies, olles jäänud Transist maha juba viie punktiga. Samas on lähim jälitaja Paide suisa seitsme punkti kaugusel. Viljandi asub 11 punktiga tabeli seitsmendal real ning võib sealt võiduga tõusta Paidega ühele pulgale, ent kaotuse korral langeda sõltuvalt teiste mängude tulemustest halvimal juhul koguni üheksandaks.

Intervjuud:

Kogu mäng järelvaadatavana:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles