Uus nädal toob soojad ilmad ja vihmasabina

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Alanud nädalal püsib ilm suviselt soe, kuid esineb ka vihma ja äikest, selgub Riigi Ilmateenistuse värskest prognoosist. 

Tänane päev on sajuta nig puhub nõrk läänekaare tuul. Õhutemperatuur on 20 kuni 25 kraadi, tuulepealsel rannikul on paari kraadi võrra jahedam.

Teisipäeval suundub kõrgrõhkkond Soome lahe äärest Venemaale ja selle tiiva all on öö selge ja kuiv. Päeva peale lisandub lõunakaarest niiskust ning koguneb pilverünki, õhtupoolikul sajab kohati hoovihma ning pole välistatud ka äike. Puhub mõõdukas idakaare tuul. Õhutemperatuur öösel 7 kuni 11, rannikul kuni 13, päeval 22 kuni 23 kraadi, tuulepealsel rannikul on jahedam.

Kolmapäeval on Eesti kohal väheaktiivne madalrõhuvöönd. Kohati sajab hoovihma, päeval on võimalik ka äike. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Õhutemperatuur öösel 9 kuni 14, päeval 18 kuni 22 kraadi, meretuulega rannikul jääb 15 kraadi ümbrusse. 

Neljapäeval tugevneb Põhja-Euroopas uus kõrgrõhkkond, mis päevaks koondub Botnia lahe kohale ja selle kaguservas tuleb meil öö selge, päev pilverünkadega, aga ka olulise sajuta. Puhub nõrk idakaare tuul. Õhutemperatuur öösel 7 kuni 12, päeval 21 kuni 25 kraadi, meretuulega rannikul kuni 17 kraadi. 

Reedel kõrgrõhkkonna mõju tugevneb ja ilm on sajuta ning laialdaselt selge taevaga. Idakaare tuul on nõrk. Õhutemperatuur öösel 8 kuni 13, päeval 21 kuni 25, meretuulega rannikul kuni 17 kraadi.

Laupäeval tuleb kõrgrõhkkond Eesti idapiiri taha ja selle lääneservas püsib meie ilm sajuta. Pilvi on vähe ja tuul on nõrk. Õhutemperatuur öösel 7 kuni 12, päeval 23 kuni 27, meretuulega rannikul kuni 18 kraadi. 

Pühapäeval liigub üle Soome kagusse madalrõhulohk ja kõrgrõhkkonna mõju veidi nõrgeneb. Lisandub pilverünki ja päeval võib kohati hoovihma sadada. Läänekaare tuul muutub päeva peale pisut tugevamaks. Õhutemperatuur öösel 10 kuni 15, päeval 23 kuni 27, meretuulega rannikul kuni 18, Soome lahe ääres võib jääda alla 15 kraadi. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles