Mõttekodades sünnib värske mõte

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tallinna Vanalinna Päevad

Käesoleva Euroopa kultuuripärandiaasta puhul süveneme teemasse ka vanalinna päevadel. Traditsioonilise konverentsi asemel läheme aga kõnelejate-arvajatega seekord tänavatele, otse rahva keskele, et arutada kultuuripärandi ja väärtuste teemal.

Ekspertide kõrval on ka publik oodatud kaasa mõtlema ja rääkima. Iga päev toimub haarav mõttekoda, kus oma ala eksperdid lahkavad kultuuripärandi valguses ühiskondlikult kõnetavat teemat:

30. mail kell 18 – Kuidas kujunes Eesti identiteet?

Arutlevad Anu Põldsam, Imbi Paju, Maarja Vaino jt Katariina kiriku esisel platsil (Vene 14a), vihma korral Katariina kirikus.

31. mail kell 18 – Toimetulek keeruka pärandiga

Maarjamäe memoriaal, pronkssõdur, Vene kultuurikeskus, nõukogude sümbolid Tallinna linnaruumis – need on kütnud kirgi lähiminevikus ja püsivad aktuaalsed. Arutlevad Kaarel Truu, Vladimir Svet, Endrik Mänd, Ivan Sergejev, Margit Mutso, Karin Paulus, Margit Kilumets Vabaduse väljakul, vihma korral Rahvarinde muuseumis (Vabaduse väljak 9).

1.juunil kell 18 – Elu nagu filmis

Kuidas filmide kaudu narratiive luuakse ja kinnistatakse. Arutlevad Imbi Paju, Riho Västrik, Jaak Kilmi, Peeter Simm, Margit Kilumets Harjumäel laval, vihma korral Neitsitornis (Lühike jalg 9a).

2. juunil kell 18 – Laulame lahti

Kuidas muusika toidab rahvustunnet? Arutlevad Hirvo Surva, Veronika Portsmuth, Olav Ehala, Margit Kilumets Otsa-kooli värava alusel laval (Vabaduse väljak 4).

3. juunil kell 12 – Kas vanalinn saab (üldse) olla peresõbralik?

Keskendume lastele ja vanalinnale. Arutlevad Kersti Nigesen, Tõnu Poopuu jt Okasroosikese lossi hoovis (Uus 19).

Mõttekodade eestvedajateks on kultuuriajakirjanik ja saatejuht Margit Kilumets ja kultuuripärandi asta projektijuht Annela Laaneots.

Copy
Tagasi üles