Maailma parimad jalgpallurid said ISISelt verise hoiatuse (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ISISe terroristid.
ISISe terroristid. Foto: AY-COLLECTION/SIPA/Scanpix

Terrorirühmitus Islamiriik (ISIS) avaldas eelmisel nädalal pildid, millega saadetakse jõhker ähvardus jalgpallitähtedele Cristiano Ronaldole ja Lionel Messile.

ISIS kutsus üles üksiküritajaid suvel Venemaal toimuvat jalgpalli MMi ründama. Potentsiaalsete ründajate julgustamiseks avaldati pildid, millel kujutati maskides terroristide poolt staadionimurule surutud Ronaldot ja Messit, kelle pead otsast raiutakse. Pildi pealkirjaks oli valitud «Teie veri katab maa».

Ähvardus hakkas ringlema eelmise nädala kolmapäeval suhtlusvõrgustikus Telegram ja selle paljastas küberluurefirma Sixgill, mis ISISe suhtlust jälgib.

Cristiano Ronaldo (taga) ja Lionel Messi.
Cristiano Ronaldo (taga) ja Lionel Messi. Foto: JOSEP LAGO / AFP/Scanpix

Tegu on juba mitmenda ähvardusega, mille ISIS MMi suunas teele on saatnud. Varem on kujutatud näiteks MMi logo noaga lõikamist, juures prantsuskeelne tekst «Tapke nad kõik». Samuti on avaldatud venekeelse tekstiga ähvardus, millel seisab «Oodake meid».

Varem on ISIS hoiatanud Venemaa president Vladimir Putinit ja väitnud, et riigipea peab moslemite tapmise eest maksma. Arvatakse, et ähvardus oli seotud Venemaa sõjalise toetusega Süüria diktaator Bashar al-Assadile.

Esimest korda võeti Messi ISISe poolt sihikule märtsis, mil teda kujutati trellide taga ühe terroristi kõrval põlvitamas.

Venemaa julgeolekuteenistused on ISISe ohust teadlikud. Aprillis teatati 11 džihadisti tapmisest terrorivastase operatsiooni käigus. FSB on terrorismi nimetanud MMi peamiseks ohuks.

Venemaa märulipolitseinikud MMiks valmistumas.
Venemaa märulipolitseinikud MMiks valmistumas. Foto: OLGA MALTSEVA / AFP/Scanpix
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles