Video: kas võitluskunstide legendi Jet Li’d tabas enneaegne vananemine? (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jet Li
Jet Li Foto: twitter.com

Sotsiaalmeedias levivad hiina näitleja ja võitluskunstide meistri Jet Li fotod panid ta fännid muretsema, kuna staar näeb neil oma vanuse kohta liiga vana välja.

Li, kes mängis näiteks filmides «Lethal Weapon 4», «Romeo Must Die» ja «The Expendables» filmiseerias, külastas hiljuti Tiibetis asuvat templit, olles kiilaspea ja prillidega, teatab news.com.au.

Jet Li koos saatjaga
Jet Li koos saatjaga Foto: Twitter.com
Jet Li 2000. aasta filmis «Rome Must Die»
Jet Li 2000. aasta filmis «Rome Must Die» Foto: Rights Managed / Warner Bros. / Ronald Grant Arch/Scanpix

Piltide järgi saab oletada, et 55-aastast Li’d on vist tabanud mingi haigus, sest veel mõni aeg tagasi nägi ta märgatavalt noorem välja.

Jet Li
Jet Li Foto: Chiang Ying-ying / AP/Scanpix

«Ta oli veel mõned aastatd tagasi väga aktiivne, jätkas treeningutega, kuid nüüd on temast ootamatult saanud vana mees,» kirjutas üks fänn Twitteris.

Veel mitu inimest kommenteerisid, et sellel pildil ei saa olla Jet Li, sest Li ei ole veel 70 – 80-aastane.

«Kung fu võitlusstseenid tegi ta alati ise ja ta osales suurepärastes filmides. Tal on vist mingi raske haigus,» teatas veel üks kommenteerija.

Oli ka neid, kes arvasid, et Li valmistub mingiks uueks rolliks, näiteks hakkab kehastama buda munka ja selle tõttu ajas end kiilaks.

Jet Li
Jet Li Foto: Twitter.com

Li sõnas 2013. aastal antud intervjuus, et tal on tekkinud terviseprobleeme, kaasa arvatud südame ja lülisambaga. 2010. aastal diagnoositi tal kilpnäärme ületalitus, mille tõttu ta pidi hakkama ravimeid võtma.

Li'd tundvate inimeste sõnul sai aastakümnete jooksul treeningutel ja võtetel mitmeid vigastusi, mis ta tervist vanemas eas on mõjutama hakanud.

Viimastel aastatel on budistist Li tegelenud heategevusega ja suhelnud aktiivselt dalai-laamaga.

Võitluskunstide meistri sõnul on ta arvestanud sellega, et võib kunagi ratastooli sattuda. Samas saab ta üha rohkem aega pühendada budistlike tekstide lugemisele, kuid kui tervis lubab, on valmis veel filmides kaasa lööma.

Jet Li (süninimi Li Lianjie; sündinud 26. aprillil 1963 Pekingis) on hiina filminäitleja ning viiekordne Hiina meister wushu’s.

Jet Li
Jet Li Foto: ALBERTO PIZZOLI / AFP/Scanpix
Jet Li (vasakul) 2008. aasta filmis «Forbidden Kingdom»
Jet Li (vasakul) 2008. aasta filmis «Forbidden Kingdom» Foto: Rights Managed / CASEY SILVER PRODUCTIONS / CHINA/Scanpix
Jet Li 1991. aasta filmis «Once Upon A Time In China»
Jet Li 1991. aasta filmis «Once Upon A Time In China» Foto: Rights Managed / Ronald Grant Archive / Mary Evan/Scanpix

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles