HRW kutsub Süüria tsiviilelanike nimel jalgpalli MMi boikottima (6)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpallistaadium Venemaal.
Jalgpallistaadium Venemaal. Foto: Mladen Antonov / AFP/Scanpix

Inimõigusorganisatsioon Human Rights Watch kutsub maailma liidreid boikoteerima Vene presidendi Vladimir Putini VIP-looži juunikuistel jalgpalli maailmameistrivõistlustel, kui Venemaa ei astu samme Süüria tsiviilelanike kaitseks.

Esmakordselt jalgpalli MMi võõrustav Venemaa on Süüria presidendi Bashar al-Assadi režiimi liitlane ja väidetavalt mõjuvõimsaim vahemees seitsmeaastases sõjas.

«Ühe üle maailma enim televisioonis edastatava sündmuse võõrustajana flirdib Venemaa maailma avaliku arvamusega ja püüab austust saavutada,» ütles HRW tegevdirektor Kenneth Roth.

«Maailma liidrid peaksid president Putinile märku andma, et kui ta suunda ei muuda ega astu samme Vene ja Süüria vägede julmuste lõpetamiseks Süürias, ei tule nad koos temaga avaõhtul VIP-looži,» soovitas ta.

MMi vaatavad telepildi vahendusel miljardid inimesed, kuid HRW rõhutab, et Moskva osa Süüria tsiviilelanike kannatustest ei tohi unustada.

Venemaa on Süüria režiimi suurim relvadega varustaja ning Vene väed toetavad valitsusvägesid ja nende liitlasi lahingutes.

HRW andmetel on Vene-Süüria ühisoperatsioonid nõudnud tuhandedi tsiviilohvreid, viimati Damaskuse lähedal Ida-Ghouta piirkonnas.

Roth hoiatas, et sama saatus ootab eelolevates sõjalistes operatsioonides Süüria loodeosas asuva Idlibi provintsi elanikke.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles