Iraagi kohus mõistis Belgia terroristi surma (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarik Jadaoun
Tarik Jadaoun Foto: HO / AFP/Scanpix

Iraagi kohus mõistis surma äärmusrühmitusse ISISesse kuuluva Belgia džihadisti, kes ähvardas propagandavideos Euroopat.

Tarik Jadaoun, võitlejanimega Abu Hamza al-Beljiki, ei ole talle esitatud arvukaid terrorisüüdistusi omaks võtnud. Ta väitis Iraagi kohtule, et eksis õigelt teelt kõrvale ja anus armu.

1988. aastal sündinud Jadaoun võeti kinni läinud aasta augustis endises ISISe kantsis Mosulis. Bagdadi kohtusse ilmus ta kiilakaks aetud pea ja paksu habemega beežis vanglarüüs. Istung kestis vähem kui 10 minutit ja selle jooksul mõistis kohtunik talle surmanuhtluse.

Maroko juurtega Jadaoun ütles esimese, 10. mail aset leidnud, istungi käigus, et kõrged ISISe liikmed sundisid teda videotes üles astuma ja Belgiat ning Prantsusmaad ähvardama.

Uurijad väitsid varem, et Jadaoun juhtis ISISe lasteüksust «Kalifaadi kutsikad», kuhu kuulus umbes 60 kaheksa- kuni 13- aastast last.

Ametnike sõnul on Bagdad jaanuarist saadik surmanuhtluse määranud enam kui 100 välismaalasele, eluaegne vangistus on samal perioodil määratud umbes 185 välismaalasele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles