Jaak Allik: Jüri Raidla on minemas va banque (9)

Jaak Allik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Raidla
Jüri Raidla Foto: Mihkel Maripuu

Ettevõtjate riigireformialgatuses tunneb asjatundja ära Jüri Raidla reformi paketi, mida viimane on juba viis aastat reklaaminud, kirjutab poliitik Jaak Allik (SDE).

  • Sihtasutuse loonud ärimehed on seisukohal, et maksukooormus peab vähenema ning avaliku sektori kulutusi tuleks 20 protsendi võrra kärpida. Kuna ei julgeta rääkida kaitsekulutuste ning õigus- ja korrakaitsevahendite kärpimisest, siis saab jutt olla teadusele, haridusele, tervishoiule, sotsiaalabile ja kultuurile minevast rahast.
  • Jääb mulje, et sihtasutus on loodud mitte mõttekojana, vaid suitsukatteks Raidla otsusele minna oma ideedega va banque, palgata Rait Maruste vormistamaks neist eelnõud ning sundida nad siis valimisdebati põhiteemana erakondadele peale.
  • Tundub, et Raidla ettekujutus riigikogu koosseisust ja seal tehtavast sisulisest tööst pärineb kunagisest ülemnõukogust.
Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles