Sada tublit tuntud inimest pannakse ühte paati

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitmete tiitlivõistluste medalitega pärjatud sõudja Kaspar Taimsoo on üks sajast tuntud ja tublist inimesest, kes hakkab 10. juunil Järvamaal Võõbus ergomeetril teatesõudmist harrastama.
Mitmete tiitlivõistluste medalitega pärjatud sõudja Kaspar Taimsoo on üks sajast tuntud ja tublist inimesest, kes hakkab 10. juunil Järvamaal Võõbus ergomeetril teatesõudmist harrastama. Foto: Marko Saarm

Riigi sajandale aastapäevale pühendatud ainulaadses ergomeetri teatesõudmises lööb mitme tunni vältel kaasa ühtekokku sada oma elualal Eestis rohkem või vähem tuntud inimest. Omapärase jõuproovi osalejate nimistu avavad mõistagi olümpiavõitja Erki Nool ning OM-i medalivõitjad Jüri Jaanson, Allar Levandi ja Jaak Mae.

Loomulikult ei ole ükski sedasorti ettevõtmine täiuslik ilma Eesti sõudekoondise liikmeteta. Neid esindavad palju eredaid spordihetki pakkunud neljapaadi meeskonna liikmed Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo. Kohal on ka koondise peatreener Matti Killing.

Eri spordialade esindajatest lisavad värvi teisedki endised ja praegused tegijad: veel hiljuti vormelil kihutanud autosportlane Sten Pentus, eelmise sajandi parim motosportlane Jüri Raudsik, kettaheitja Märt Israel, suusahüppaja Kaarel Nurmsalu, suusatajad Algo Kärp ja Pavo Raudsepp, jalgpallurid Mart Poom ja Tarmo Neemelo, kergejõustiklane Marek Niit, jahilaskur Ülo Mets, käsipallur Riho-Bruno Bramanis.

Et asi ei muutuks liiga sportlaste- ega spordikeskseks, asuvad ergomeetriga sõudma sportiv näitleja Veikko Täär ning korvpallihuviline näitekirjanik ja dramaturg Urmas Lennuk. Poliitikutest on esindatud suvistel triatlonivõistlustel sageli osalev Jürgen Ligi ja võrkpalliliidu presidendi kohuseid täitev Hanno Pevkur. Neljanda võimu ehk ajakirjanduse au kaitsevad kunagi aerutamist harrastanud spordiajakirjanik Are Eller, samuti Virumaa Teataja peatoimetaja Aarne Mäe ja tema ametivend Järva Teatajast Tiit Reinberg.

Mõistagi annab oma mehise panuse aastate eest aasta isa tiitliga pärjatud Aare Kabel, kes on ühtlasi rammumees ja maineka Erna retke võitja. Samuti annab kätele valu sõudeergomeetritega rohkem kui sina peal olev Aivar Vaus, kellele on sel alal tuttav isegi ööpäev läbi vältav võistlus.

Ühelgi tõsiselt võetaval jõuproovil ei saa läbi naisvõistlejateta, keda jagub nii spordi vallast kui ka spordivälistest valdkondadest: tennisist Maret Ani, orienteeruja Evely Kaasiku, Türi vallavanem Pipi-Liis Siemann, sõudeergomeetril 11 maailmarekordit püstitanud Tiina Kapten, traielisõitja Keity Meier.

Ürituse "Kõik ühes paadis" käivitavaks jõuks või peasüüdlaseks on Järvamaa ettevõtja ja tulihingeline spordientusiast Ervin Runnel, kelle koduõuel Võõbu külas riigi sünnipäeva sportlikult tähistataksegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles