Yatesi edu kahanes Girol alla minuti, etapivõit Dennisele

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rohan Dennis võitis Girol temposõiduetapi.
Rohan Dennis võitis Girol temposõiduetapi. Foto: Fabio Ferrari / LaPresse / Scanpix

Giro d'Italia 16. etapina kavas olnud 34,2 km pikkuse temposõidu võitis austraallane Rohan Dennis (BMC), kes sai ajaks täpselt 40 minutit. Teise koha sai Tony Martin ja kolmanda Tom Dumoulin, Dennisele kaotasid nad vastavalt 14 ja 22 sekundit.

Giro üldliider Simon Yates lõpetas küll alles 22. ajaga, kuid kokkuvõttes teisel kohal olev Dumoulin suutis temalt tagasi võtta vaid minuti ja 15 sekundit. See tähendab, et roosa särk jäi endiselt Yatesi selga. Tema edu Dumoulini ees on nüüd 56 sekundit, aga ees ootab veel mitu mägedeetappi. Kolmandal kohal on Domenico Pozzovivo, kes kaotab Yatesile 3.11.

Korraliku sõidu tegi Tour de France'i neljakordne võitja Chris Froome, kes kerkis tänu tänase etapi viiendale kohale kokkuvõttes neljandaks. Froome kaotab Yatesile 3.50 ning täna alles 66. aega näidanud Thibaut Pinot 4.19. Kuuendaks kerkis Dennis, kaotust liidrile on 5.04.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles