PISA 2018 uuringul üle 7000 Eesti õpilase

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PISA test Tallinna 21. Koolis
PISA test Tallinna 21. Koolis Foto: Martin Ilustrumm

Kuni 11. maini lahendasid PISA 2018 testi üle 7000 õpilase 232 koolist üle Eesti - sel korral oli peamine tähelepanu funktsionaalsel lugemisoskusel. 

Osalejaid oli üle 7000, aga täpne arv pole veel selge, rääkis SA Innove kommunikatsiooni peaspetsialist Mari Annus. Praegu käib andmete koondamine ja üle kontrollimine, lõplik osalejate arv peaks selguma juuni esimeses pooles. 

PISA on majandus- ja koostöö organisatsiooni poolt korraldatud rahvusvaheline haridusuuring, mis hindab, kui valmis on õpilased põhikooli lõpus oma koolis omandatud oskusi ja teadmisi reaalses elus rakendama. 

PISA uuring toimub iga kolme aasta järel. Uuringu valimisse kuuluvad 2002. aastal sündinud peamiselt üheksandas klassides õppivad noored. Peale loodusteaduse, matemaatika ja lugemisülesannete vastavad osa õpilastest sel korral ka rahandusõppe küsimustele. Testile lisaks palutakse täita ka õpilasküsimustik, kus küsitakse informatsiooni noore enda kohta. 

Tänavu osales uuringus enam kui 80 riiki ja testi teeb pool miljonit noort üle maailma. Eestis viidi uuringut läbi viiendat korda.

PISA uuringu läbiviimist Eestis korraldas SA Innove ning rahastab haridus- ja teadusministeerium. PISA 2018 uuringu tulemused avalikustatakse 2019. aasta detsembris.

Sihtasutus Innove on hariduse kompetentsikeskus Eestis, mis edendab üld- ja kutsehariduse valdkonda, pakub üle-eestilise Rajaleidja võrgustiku kaudu karjääri- ja õppenõustamisteenuseid ning vahendab Euroopa Liidu toetusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles