Repsi plaan lõpetada põhikooli lõpueksamid tekitab vastakaid arvamusi (5)

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridus- ja teadusminister Mailis Reps (Keskerakond).
Haridus- ja teadusminister Mailis Reps (Keskerakond). Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Haridus- ja teadusminister Mailis Repsi mõte põhikooli lõpueksamid praegusel kujul ära kaotada tekitab koolijuhtide ja õpilaste seas vastakaid arvamusi.

Gümnaasiumisse astumise katsed toimuvad märtsis ja ka osa kutsekoole võtab põhikoolilõpetajaid vastu juba kevadel, ent põhikooli lõpueksameid tehakse juunis, kusjuures ligi kolmandik Eesti õpilastest ei soorita erinevatel põhjustel standardeksameid ja nii ei anna eksamite tulemused enam riigile ka ühest tagasisidet õppe taseme kohta, vahendas ERR.

Põhikooli lõpetamise tingimused annaks minister Reps koolide otsustada, aga riikliku tagasiside jaoks sooviks ta täiustada tasemeeksamite süsteemi.

Tartu Mart Reiniku kooli direktor Enn Ööpik ei pidanud lõpueksamite ärajätmist heaks ideeks. «See on teatav õppimise koht sellele noorele inimesele, kuidas toime tulla ka teatavate selliste pingeolukordadega, mida elus tahes tahtmata tuleb tal nii või teisiti ette,» lausus ta.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles