Kataloonia lükkas valitsuse ametissevannutamise edasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Quim Torra.
Quim Torra. Foto: SERGIO PEREZ / REUTERS/Scanpix

Kataloonia uus president lükkas täna valitsuse ametissevannutamise edasi, sest Madrid ei olnud nõus nelja ministriga, kes on kas vangis või eksiilis.

Eelmisel nädalal Kataloonia presideniks saanud Quim Torra mõistis avalduses Hispaania valitsuse blokaadi hukka ja teatas, et on palunud oma meeskonnal uurida, milliseid meetmeid on ummikseisu lahendamiseks võimalik rakendada.

Hispaania keskvalitsus, kes võttis Kataloonia oktoobris pärast nurjunud iseseisvusdeklaratsiooni otsejuhtimise alla, keeldus nüüd ratifitseerimast Torra määrust valitsuse moodustamise kohta. Madrid lõpetab Kataloonia otsevalitsemise alles siis, kui seal on ametis uus regionaalvalitsus.

Torra nimetas eelmisel laupäeval ametisse valitsuse, milles on kaks eelmise presidendi Carles Puigdemonti valitsuse vangistatud eksministrit ja kaks endist ministrit, kes pagesid koos Puigdemontiga välismaale.

Hispaania peaminister Mariano Rajoy on nimetanud Torre katset neid nelja ministrit valitsusse võtta järjekordseks provokatsiooniks. Rajoyl on kümme päeva aega avaldada Kataloonia uue valitsuse nimekiri ametlikus valitsuse väljaandes, mis võimaldaks neil ametisse astuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles