Ristlaan nõudis iga kuu altkäemaksuks tuhandeid (4)

Mari Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autsporditegelasena tuntud Toomas Ristlaan astub kohtu ette seitsme altkäemaksu ja ühe ametnikuna omastamise episoodiga.
Autsporditegelasena tuntud Toomas Ristlaan astub kohtu ette seitsme altkäemaksu ja ühe ametnikuna omastamise episoodiga. Foto: Andres Putting/Ekspress Meedia

Märtsist saati pidid kaks jalgpalliklubi maksma sügisel väljakuaja saamise lootuses Sõle spordikeskuse juhile Toomas Ristlaanele iga kuu altkäemaksu, kuni politsei pistise otse väljapressija taskust kätte sai.

See, et autosporditegelane, üleeilseni keskerakondlane ja eelmise reedeni Sõle spordikeskuse juht Toomas Ristlaan keskuse jalgpalliklubidest klientidelt nõnda tungivalt altkäemaksu nõudis, ilma et need oleks seda talle pakkunud, on Põhja ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokuröri Leelet Kivioja sõnul üsna harukordne.

Nagu pole tavaline ka see, et altkäemaksu andnud JK Volta juht Raimo Nõu sellest ise politseile teatas, nõustus maikuisel, juba rutiinseks muutunud altkäemaksuandmisel politseiga kokku mängima ja kuritegu matkima. Tänu sellele lõpetati tema suhtes kriminaalmenetlus süüdistust esitamata.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles