Ebola peatamiseks käib võidujooks ajaga

Martin Kutti
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühenduse Piirideta Arstid töötajad Kongo DVs.
Ühenduse Piirideta Arstid töötajad Kongo DVs. Foto: Louise Annaud / AP / Scanpix

Kongo Demokraatlikus Vabariigis on viimaste nädalate jooksul mitmed inimesed nakatunud kurikuulsa Ebola viirusega. Kardetakse surmava haiguse levimist hinnanguliselt 11 miljoni elanikuga pealinna Kinshasasse ja ka naaberriikidesse. 

Sel kuul on ebolasse nakatunud vähemalt 58 inimest, kellest 27 elupäevad on surmav haigus lõpetanud. Maapiirkondadest levima hakanud viirus on jõudnud ka transpordi sõlmpunktiks peetavasse Mbandaka linna, kus elab 1,2 miljonit inimest. Kuna Kongo jõe ääres asuval Mbandakal on tihe ühendus pealinnaga, kardetakse haiguse kiiret levikut.

Hirm ebola ees on igati põhjendatud, sest aastatel 2013–2016 Lääne-Aafrikat laastanud epideemia nõudis 11 300 inimelu ja toona oldi nördinud tervishoiuorganisatsioonide aeglase reaktsiooni üle. Sel korral üritab Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) haigusele kohe vastulöögi anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles