Vaktsiiniskeptiku juhitud patsientide esindusühing lõpetas tegevuse (1)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaktsiin ja vaktsineerimine.
Vaktsiin ja vaktsineerimine. Foto: Priit Simson

Eesti Patsientide Esindusühing, mida juhtis Pille Ilves, kes tuli sügisel «Pealtnägijas» välja kui vaktsiiniskeptik, kaotas sotsiaalministeeriumi rahastuse ja oli sunnitud uksed sulgema.

Üks «Pealtnägija» loo üllatavamaid avastusi oli, et vaktsiiniskeptikute üks eeskõneleja oli Eesti Patsientide Esindusühingu juht Pille Ilves, keda seni peeti pigem peavoolumeditsiini esindajaks, vahendab ERR-i uudisteportaal.

«Täna ma võin kindlalt öelda seda, et see, kes ütleb, et vaktsiinid on 100 protsenti turvalised, 100 protsenti vajalikud, 100 protsenti ohutud, ta valetab,» sõnas Ilves saates.

Ilves saatis veel pärast saadet sotsiaalministrile pika ja põhjaliku kirja, kus soovitas HPV-vaktsiini riiklikust immuniseerimiskavast välja võtta.

Kas oma vaadete või selle tõttu, et patsientide õiguste eest võitlevaid organisatsioone on Eestis lihtsalt liiga palju, sotsiaalministeerium enam Ilvese juhitud organisatsiooni ei rahasta ja Patsientide Esindusühing pani uksed kinni.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles