Tele 2 illegaalse äri reklaamist: seda ei tasu sõna-sõnalt võtta (4)

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis

Mobiilioperaator Tele 2 tõi oma ametlikus uudiskirjas välja, et nende uus Dual Sim sobib hästi kahtlase äri ajajatele ja illegaalsete ainete müüjatele. Kõigest paari tunni pärast oli julge reklaam asendatud jutuga legaalsest ärist ning Tele 2 sõnul oli antud reklaam puhtalt meelelahutuslik, mida ei tasu sõna-sõnalt võtta. 

«Tõenäoliselt kasutad teise SIM-kaardina kõnekaarte, sest ei taha, et sinust märk maha jääks. Rendid mustalt kortereid, müüd illegaalseid aineid või varastatud rattaid. Sinu õiget telefoninumbrit teab ainult sinu ema ja parim sõber Sergei. Tuludeklaratsioonist pole sul sooja ega külma,» seisis Tele 2 uudiskirja «kuus põhjust, miks sa vajad uut Dual Simi» teises punktis.

«Tele2 blogis võtavad sõna erinevad autorid tehnikaekspertidest Mihkel Rauani ja siin on nii praktilisi nõuandeid kui huumorit. Antud blogipostitus on puhtalt meelelahutuslik ja seda ei tasu sõna-sõnalt võtta,» kommenteeris reklaami Tele2 Eesti kommunikatsioonijuht Kertu-Kätlin Käis.

Foto: Kuvatõmmis

Vaatamata sellele muudeti Facebookis ringlema läinud julge reklaamtekst leebema versiooni vastu. Nüüd seisab Tele 2 blogi artiklis teise punkti all hoopiski selline jutt: «Ajad legaalset äri, aga privaatselt. Kelder on vanast kraamist üle ujutatud ning otustad olukorra efektiivselt lahendada. Ratsionaalse inimesena teed kolast esindusliku välimusega pildid ning paned nad internetti müüki, et uue kola ostmiseks algkapitali koguda. Kuna teadmine, et Sinu telefoninumber avalikult internetis ringi rändab, Sind ei eruta, võtad endale lisaks teise SIM-kaardi, et uue telefoninumbri pealt müügitehinguid teha. Ausa kodanikuna deklareerid saadud tulud järgmise aasta tuludeklaratsiooniga.» 

Foto: Kuvatõmmis
Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles