Pagulased saavad nüüd Eestis ise endale kodulinna valida (12)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vao varjupaigataotlejate vastuvõtukeskus.
Vao varjupaigataotlejate vastuvõtukeskus. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Rahvusvahelise rändekava alusel Eestisse saabuvad pagulaspered saavad nüüd ise valida omavalitsuse ja otsida sobiva üürikorteri, kuhu elama asuda.

Varem ootas ümberasustamise programmis Eestisse saabuvat peret ees üürikorter, mille vaatas enne üle tugiisik. Sobivate üürikorterite leidmisega tekkis aga probleeme, vahendab ERR-i uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

Sotsiaalministeeriumi sotsiaalvaldkonna nõunik Kaisa Üprus-Tali ütles, et edaspidi lähevad pagulased kõigepealt majutuskeskusesse ja seejärel otsitakse koos tugiisikute ja majutuskeskuse inimeste abiga vabalt üüriturult korter.

Tallinna abilinnapea Tõnis Mölder tõdeb, et Harjumaalt on mitmed pagulaspered leidnud tee pealinna ning oletab, et kui Eestisse saabunud saavad ise elukoha valida, on see tõenäoliselt ikka Tallinn või mõni suurem linn.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles