Iisrael teatas kavast ehitada veel 2500 asunduskodu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ortodokssed juudid jalutama Beitar Illiti asunduses Läänekaldal. Piirkonna asunduste elanikest üha suurema osa moodustavad süvausklikud.
Ortodokssed juudid jalutama Beitar Illiti asunduses Läänekaldal. Piirkonna asunduste elanikest üha suurema osa moodustavad süvausklikud. Foto: MENAHEM KAHANA / AFP / Scanpix

Iisraeli kaitseminister Avigdor Lieberman ütles täna, et taotleb plaanikomiteelt luba 2500 uue kodu ehitamiseks Läänekalda asundustesse.

«2500 uut ühikut, mille me järgmisel nädalal plaanikomitees kinnitame, lähevad 2018. aastal viivitamatult ehitamisele,» seisab Libermani avalduses, mille kohaselt taotleb ta komitee kinnitust veel 1400 asundusühikule, mille ehitamist alustatakse hiljem.

«Me oleme pühendunud ehitustöö jätkamiseks Juudamaal ja Samaarias ning me peame oma lubadust,» lisas Liebermann, kasutades Läänekalda kohta Piibli mõisteid.

Rahvusvaheliste seaduste kohaselt on Iisraeli asundused Läänekaldal ebaseaduslikud ning palestiinlased on teravalt nende vastu.

Teisipäeval Rahvusvahelisele Kriminaalkohtule tehtud pöördumises nimetas Palestiina välisministeerium Iisraeli asundusi kõige suuremaks ohuks, mis ähvardavad palestiinlaste elu ja elatusvahendeid.

Kuigi Iisrael eeldab, et ükskõik millise kahe riigi rajamist sätestava rahuleppe korral jäävad asundused neile, on pikaajaline rahvusvaheline konsensus, et asunduste staatus vajab uuesti läbi rääkimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles