Balti riikide kaitseministrid: ootame NATO tippkohtumiselt kollektiivkaitse tugevdamist

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti riikide kaitseministrid
Balti riikide kaitseministrid Foto: Kaitseministeerium

«Ootame NATO tippkohtumiselt selget sõnumit selle kohta, et alliansi heidutus- ja kaitsehoiaku tugevdamine jätkub,» ütles kaitseminister Jüri Luik Leedus, Klaipedas toimunud Balti riikide kaitseministrite kohtumisel. 

Samuti peavad Balti kaitseministrid Luige sõnul oluliseks, et NATO-l oleks võime kiiresti liigutada piisaval hulgal vägesid ning et liitlased näitaks tippkohtumisel valmisolekut suuremahulise siirmisõppuse korraldamiseks ka siinses regioonis.

Euroopa kaitsekoostööst rääkides nõustusid ministrid, et Euroopa Liidu järgmine eelarveperiood peab arvesse võtma ka uusi prioriteete nagu kaitsekoostöö ning et kaitseministritel tuleb end järgmise eelarve aruteludes kuuldavaks teha.

Eesti kaitseminister Jüri Luik, Läti kaitseminister Raimonds Bergmanis ja Leedu kaitseminister Raimundas Karoblis kohtusid eile ja täna Kalipedas ning arutasid juulis toimuva NATO tippkohtumise, Ühendriikidega tehtava kaitsekoostöö ning Euroopa Liidu kaitsealaste initsiatiivide teemal ning allkirjastasid kohtumise ühiskommünikee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles