«Poldarki» staar Eleanor Tomlinson: miks Aidan Turnerile makstakse rohkem?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aidan Turner ja Eleanor Tomlinson
Aidan Turner ja Eleanor Tomlinson Foto: twitter.com

Briti BBC One menuseriaalis «Poldark» näeb mängimas iirlasest näitlejat Aidan Turnerit, kes kehastab peategelast Ross Poldarki ja inglannast näitlejannat Eleanor Tomlinson, kes mängib ta naist Demelzat.

26-aastane Tomlinson sõnas nüüd, et talle makstakse osatäitmise eest vähem kui Turnerile, kuigi nad mõlemad on peaosatäitjad, teatab Daily Mail.

Aidan Turner (Ross Poldark) ja Eleanor Tomlinson (Demelza Poldark)
Aidan Turner (Ross Poldark) ja Eleanor Tomlinson (Demelza Poldark) Foto: Twitter.com

«See on avalik saladus, et meestele ja naistel makstakse nende töö eest erinevalt, meeste tasu on alati kõrgem. See kehtib ka näitlejate kohta. «Poldarki» alguses olin palgalõhega nõus, kuna Aidan oli siis juba kuulus, mina mitte. Nüüd oleme jõudnud kolmanda hooaja lõppu ja ma arvan, et meie palk peaks võrdne olema, kuna teeme tööd võrdselt,» sõnas näitlejanna.

Eleanor Tomlinson
Eleanor Tomlinson Foto: Doug Peters / Doug Peters/EMPICS Entertainment/Scanpix

Tomlinson lisas, et hoolimata palgalõhest, on tema ja Aidan head sõbrad, aidates teineteisel rollideks valmistuda, kasutades selleks ka huumorit.

Aiden Turner(Ross Poldark) ja Eleanor Tomlinson (Demelza Poldark)
Aiden Turner(Ross Poldark) ja Eleanor Tomlinson (Demelza Poldark) Foto: Greg Caygill / SWNS.com / Greg Caygill / SWNS.com/Scanpix

«Tögame üksteist pidevalt, sest see on lõbus. Meie tegelased on huvitavad ja meil on sageli vaidlusi, kuidas nad käituma peaksid. See jätab meist mulje, nagu oleksime kaua abielus olnud paar, kes üksteise kallal näägutab,» selgitas näitlejanna.

Eleanor Tomlinson
Eleanor Tomlinson Foto: Doug Peters / Doug Peters/EMPICS Entertainment/Scanpix
Aidan Turner
Aidan Turner Foto: Doug Peters / Doug Peters/EMPICS Entertainment/Scanpix

2015. aastal vaatajateni jõudnud sarjast «Poldark» sai kohe hitt, mis on populaarne ka väljapool Ühendkuningriiki.

See sari põhineb inglasest kirjaniku Winston Grahami ajaloolisel romaanisarjal «Poldark», mis koosneb 12 romaanist.

Romaanisarja «Poldark» esimese osa esmatrükk
Romaanisarja «Poldark» esimese osa esmatrükk Foto: wikipedia.org

See sari ilmus Ühendkuningriigis esmakordselt 1945 – 1953. Esimese seitsme raamatu tegevus toimub 18. sajandi lõpul ja viie järgneva tegevus 19. sajandi alguses.

Peategelane Ross Poldark on briti armee ohvitser, kes saabub Ameerika iseseisvussõjast koju Ühendkuningriiki Cornwalli ja leiab, et ta kihlatu Elizabeth Chynoweth pidas teda surnuks ja abiellus tema sugulase Francis Poldarkiga.

Lisaks on Rossi isa surnud ja perekonna tinakaevandus on jäetud maha.

Ross leiab ühest kõrtsist räpase teenijatüdruku Demelza Carne’i, keda harib ja õpetab, kuidas daamid käituvad. Hiljem nad armuvad ja abielluvad.

34-aastane Aidan Turner sõnas ühes intervjuus, et talle meeldib Poldarki mängida, kuid teda häirib see, et meedia ja sarja fännid pööravad liiga palju tähelepanu ta heas sportlikus vormis kehale.

«On kummaline, et inimesed ei räägi minu rollisooritusest, vaid kehast. See on mõnevõrra häiriv,» lausus staar.

Aidan Turner Ross Poldarkina
Aidan Turner Ross Poldarkina Foto: Youtube

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles