Kohus karistas Hispaania võimuparteid pettuse eest karmilt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania peaminister Mariano Rajoy on pidanud ka ise seoses korruptsioonijuhtumiga ütlusi andma.
Hispaania peaminister Mariano Rajoy on pidanud ka ise seoses korruptsioonijuhtumiga ütlusi andma. Foto: Paul Hanna / Reuters / Scanpix

Hispaania riigikohus määras täna pikad vanglakaristused mitmele poliitikule ja ärimehele, kes olid süüdi mõistetud altkäemaksus, millest võitis väidetavalt ka riigi võimuerakond Rahvapartei.

Peaminister Mariano Rajoy Rahvaparteile määrati 245 000 euro suurune trahv.

Kohus määras trahvi ka endisele tervishoiuministrile kinkide vastuvõtmise eest, kuid ühtegi praeguse valitsuse liiget milleski süüdi ei mõistetud.

Rajoy on pidanud seoses korruptsioonijuurdlusega ka tunnistajana ütlusi andma. Peaministri sõnul polnud ta teadlik erakonna raamatupidamisest korruptsioonijuhtumi ajal.

Petuskeemi korraldaja oli kohtu väitel ärimees Francisco Correa, kes mõisteti 52 aastaks vangi. Rahvapartei endine raamatupidaja Luis Barcenas sai 33 aasta pikkuse vanglakaristuse ja 44 miljoni euro suuruse rahatrahvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles