Kuressaare keskväljaku ehitus pani ümbruskonna ettevõtetele paraja põntsu

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare kesklinn.
Kuressaare kesklinn. Foto: HENN SOODLA / PRNPM/EMF

Kuressaare keskväljaku ehitus on pannud raskesse seisu ümbruskonna poed ja söögiasutused. Taksojuhid kiruvad liikluskorraldust, inimesed ei saa aru, miks alustati kaevamisi just enne tänavafestivali ja tööde graafik pole selline, nagu varem lubatud, kirjutab Saarte Hääl homses lehenumbris.

Turul asuva Silja äri müüja Helle Kamp nentis, et äri ei lähe kohe üldse ja kõige suuremate kaevamiste ajal oli pood koguni viis päeva suletud. 

«Rahvas ei saa ju siia sisse, päeva jooksul on üks ostja käinud,» kurtis ta. «Majaomanik tahab renti ikka saada, kohe peaks tulema kaubaauto, aga kuidas ta siia sisse saab. Loodame, et elu läheb paremaks, ja oleks hea, kui rahvas saaks vähemalt uksest sisse.»

Turuhoones asuva lihapoe omanik Raul Pihlas ütles, et käive on kolmveerandi võrra vähenenud, sest inimesed ei pääse poodi. Ettevõtja on oma muret kurtnud abivallavanem Mart Mäekerile, kuid viimase hinnangul tuleb praegune sundolukord lihtsalt ära kannatada

Taksojuht Rein Talistu ütles, et see on idiootsuse tipp, mis linnas tehakse, ja see ei ole ainult kesklinna töödega nii. Ta on oma sõnul kindel, et pärast remonti läheb asi veel hullemaks. 

«Kas vallaisad kujutavad ette, kuidas autod Lasteaia tänaval mõlemale poole sõidavad?» küsis ta. «Parkida ei tohi, aga inimesed teevad seda ikka, sest autosid ei ole enam kusagile panna, ja kui tuleb suurem auto, siis on terve tänav seda täis. Liinibuss sõidab linnavalitsuse tagant läbi. Nägin päevaga kuut-seitset olukorda, kus autod pidid kultuurimaja taga kokku panema. Sõidetakse ühte- ja teistpidi ning autod saavad kokku, mitte midagi ei näe, absoluutselt.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles